אוכל
אוכל
סיום מתוק

אקלר וניל במילוי תותים וציפוי שוקולד

חשבתם שאקלרים הם קינוח חלבי מושחת? ובכן, מתברר שהם יכולים להיות גם קינוח פרווה מושחת לא פחות. בואו ללמוד איך עושים את זה

|mako אוכל| פורסם08:53
אקלייר וניל ותותים עם ציפוי שוקולד (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.7135reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לאקלרים:

  • 125 מ"ל (חצי כוס) מים
  • קורט מלח
  • 30 גרם (3 כפות) סוכר
  • 50 מ"ל (1/4 כוס) שמן
  • 70 גרם (1/2 כוס) קמח
  • 2 ביצים גדולות, טרופות

לקרם פטיסייר קוקוס:

  • 250 גרם קרם קוקוס (חלב קוקוס עם אחוזי שומן גבוהים יותר)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 חלמונים
  • 70 גרם (1/3 כוס) סוכר
  • 25 גרם (כף וחצי) קורנפלור

לציפוי שוקולד והגשה:

  • 100 גרם שוקולד מריר מומס
  • 1/2 כפית שמן צמחי
  • 10-12 תותים פרוסים

אופן ההכנה:

1אקלרים: מחממים תנור ל-190 מעלות.

2בסיר קטן על אש גבוהה מניחים יחד מים, מלח, סוכר ושמן ומביאים לרתיחה חזקה.

3ברגע שהתערובת רותחת, מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת הקמח.

4מערבבים בעזרת כף עץ את התערובת עד שנוצר בצק חלק ואחיד שנפרד מדופנות הסיר.

5מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במשך כ-2-3 דקות, עד שהוא מעט מתקרר.

6מוסיפים מחצית מכמות הביצים הטרופות וממשיכים לערבל במהירות בינונית. הבצק יראה כאילו הוא מתפרק, אבל מהר מאוד הוא חוזר למצבו האופטימלי.

7ממשיכים להוסיף בהדרגה את הביצים עד שהתערובת גמישה ומוכנה. עושים את "מבחן האצבעות": תופסים מעט מהבצק בעזרת שתי אצבעות. מצמידים את האצבעות אחת לשנייה (כשהבצק ביניהן), מפרידים אותן ובודקים האם נוצר שפיץ בצק בין שתיהן. במידה וכן הבצק מוכן ואין צורך להוסיף את יתרת הביצה. אם הוא עדיין לא מספיק גמיש – מוסיפים עוד קצת ביצה וממשיכים לערבל.

8כאשר הבצק מוכן מעבירים אותו לשק זילוף עם צנטר חלק (בקוטר של כ-2 ס"מ) ומזלפים במרווחים 10-12 אקלרים מאורכים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

9אפייה: אופים במשך כ-12-15 דקות בתנור שחומם לראש לחום של 190 מעלות. בשלב זה חשוב מאוד לא לפתוח את דלת התנור בשום אופן.

10לאחר כ-12-15 דקות, פותחים חריץ בתנור (אם יש לכם תנור מקצועי זה נקרא "ארובה פתוחה"), על ידי תקיעה של ידית של כף עץ בדלת התנור. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות, וממשיכים לאפות עוד כ-7-10 דקות, או עד שהאקלרים מזהיבים בצורה אחידה.

11מצננים את האקלרים לחלוטין לפני המילוי. כשהאקליירים קרים חוצים אותם לאורכם, ליצירת מקום למילוי.

12פטיסייר קוקוס: בסיר קטן מניחים יחד קרם הקוקוס, והווניל ומביאים לסף רתיחה.

13בקערה קטנה נפרדת טורפים יחד חלמונים, סוכר וקורנפלור.

14יוצקים כ-1/3 מתערובת הקוקוס הרותחת על גבי החלמונים תוך כדי טריפה. ברגע שמתקבלת תערובת אחידה מוסיפים הכל לסיר ומחזירים לאש להמשך בישול על להבה בינונית, תוך כדי טריפה, עד שמתקבל קרם סמיך ויציב.

15מסירים מהאש ומעבירים את הקרם המוכן לכלי שטוח. מכסים את פני הקרם בניילון נצמד ומצננים במשך כ-2-3 שעות במקרר, עד שהקרם קר לחלוטין.

16מעבירים את הקרם הקר לשק זילוף עם צנתר משונן וממלאים את האקליירים בנדיבות.

17מוסיפים תותים פרוסים במניפה אחידה וסוגרים.

18קישוט השוקולד: ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל או על בן מארי. מוסיפים שמן ומערבבים עד שהוא נטמע.

19מעבירים את השוקולד לשק זילוף קטן ומזלפים פסים על גבי האקלרים הממולאים. מגישים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו בלונדיס שוקולד קפה ופקאן

בקרו בבלוג של נטלי -עוגיו.נט

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il