אוכל
אוכל
סיום מתוק

עוגת תפוזים של פעם

לא רוצים עוגות מפונפנות וקאפקייקס עם קצפות, תנו לנו רק עוגות תפוזים בחושות שיזכירו לנו את הבית. מתכון מנצח לאחת העוגות הקלאסיות

|mako אוכל| פורסם07:49
עוגת תפוזים של פעם פרווה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.56192reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לעוגה בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:

  • 4 ביצים בטמפרטורת החדר

  • 200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • גרידה מ-2 תפוזים
  • 200 מ"ל (1 כוס) מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 150 מ"ל (3/4 כוס) שמן
  • 300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
  • 10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות.

2בקערת מיקסר מקציפים יחד במהירות גבוהה ביצים, סוכר, תמצית וניל, מלח וגרידת תפוזים עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית מאוד.

3בקערה קטנה מערבבים יחד מיץ תפוזים ושמן. יוצקים אל תוך תערובת הביצים המוקצפות בזרם דק, כאשר ממשיכים בהקצפה במהירות בינונית.

4לאחר שהתערובת אחידה מוסיפים קמח ואבקת אפייה, ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן עד שמתקבלת תערובת אחידה.

5מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים במשך כ-35-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

6מצננים את העוגה לחלוטין בטמפרטורת החדר.

7מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

בקרו בבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת קפה עם מייפל וקינמון
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il