מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
סיום מתוק

עוגת אגסים ושקדים

היא ענוגה, בהירה, אלגנטית ומלאת חן, וכן, אנחנו מדברים על עוגה; העוגה הבחושה הזו, עם פרוסות האגסים והשקדים הטחונים שבתוכה, באה לנו ממש טוב. נסו ותראו שגם לכם

|mako אוכל| פורסם07:57
עוגת אגסים ושקדים בחושה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לאגסים:

  • 4 אגסים בינוניים, קלופים
  • 2 כפות סוכר
  • מיץ מחצי לימון

לשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות:

  • 3 ביצים
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 240 מ"ל (1 כוס) חלב סויה
  • 100 מ"ל (1/2 כוס) שמן
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח
  • 50 גרם שקדים טחונים
  • 10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1חותכים את האגסים לקוביות קטנות בגודל 1*1 ס"מ ומניחים בקערה קטנה.

2מוסיפים לקערה סוכר ומיץ לימון ומערבבים עד שכל האגסים מצופים בתערובת הסוכר.

3מחממים תנור ל-170 מעלות.

4בקערה גדולה מניחים יחד ביצים, סוכר, חלב סויה, שמן, מלח ווניל וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

5מוסיפים קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומקפלים בעזרת לקקן עד שהתערובת מתחילה להיות אחידה.

6מוסיפים את האגסים המושרים (כולל הנוזלים) ומערבבים עד שהם מתפזרים באופן שווה בתערובת.

7מעבירים את הבלילה לתבניות משומנות ואופים במשך כ-35-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.

8מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים.

בקרו בבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות תמרים מגולגלות

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לסופגניות
>> כל המתכונים ללביבות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il