
המצרכים (22 מנות):לפחזניות:
למלית פטיסייר קוקוס:
לציפוי שוקולד:
אופן ההכנה:1מחממים תנור לחום של 190 מעלות. 2מכינים את הפחזניות: בסיר קטן על אש גבוהה מניחים יחד מים, מלח, סוכר ושמן קוקוס ומביאים לרתיחה חזקה. יש לשים לב שכל שמן הקוקוס נמס. 3ברגע שהתערובת רותחת, מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת הקמח. 4מערבבים בעזרת כף עץ את התערובת עד שנוצר בצק חלק ואחיד שנפרד מדופנות הסיר. 5מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים 2-3 דקות, עד שהוא מעט מתקרר. 6מוסיפים מחצית מכמות הביצים (הטרופות) וממשיכים לעבד במהירות בינונית. הבצק יראה כאילו הוא מתפרק, אבל מהר מאוד הוא חוזר למצבו האופטימלי. 7ממשיכים להוסיף בהדרגה את הביצים עד שהתערובת גמישה ומוכנה. עושים את "מבחן האצבעות": תופסים מעט מהבצק בעזרת שתי אצבעות. מצמידים את האצבעות אחת לשנייה (שהבצק ביניהן), מפרידים אותן ובודקים האם נוצר שפיץ בצק בין שתיהן. במידה וכן הבצק מוכן ואין צורך להוסיף את יתרת הביצה. אם הוא עדיין לא מספיק גמיש – מוסיפים עוד קצת ביצה וממשיכים לערבב. 8כאשר הבצק מוכן מעבירים אותו לשק זילוף עם צנתר חלק (בקוטר של כ-1 ס"מ) ומזלפים במרווחים פחזניות קטנות על גבי תבנית תנור עם נייר אפייה. 9אפייה: אופים כ-12-15 דקות ב-190 מעלות. חשוב בשלב זה לא לפתוח את דלת התנור בשום אופן, משום שזה עלול לגרום לצניחת הפחזניות. 10לאחר כ-12-15 דקות, פותחים חריץ בתנור (אם יש לכם תנור מקצועי זה נקרא "ארובה פתוחה"), על ידי תקיעה של ידית של כף עץ בדלת התנור. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות, וממשיכים לאפות עוד כ-7-10 דקות, או עד שהפחזניות זהובות ותפוחות. 11מצננים את הפחזניות לחלוטין לפני המילוי. 12מכינים קרם פטיסייר קוקוס: בסיר קטן מניחים יחד קרם קוקוס, וניל ומים, ומביאים לסף רתיחה. 13בקערה קטנה נפרדת, בעזרת מטרפה ידנית, טורפים יחד חלמונים, סוכר וקורנפלור. 14מסננים אל תוך תערובת החלמונים, תוך כדי השוואת טמפרטורות, את תערובת הקוקוס הרותחת וטורפים היטב. (השוואת טמפרטורות: יוצקים כ-1/3 מתערובת הקוקוס הרותחת על גבי החלמונים תוך כדי טריפה. ברגע שמתקבלת תערובת אחידה מוסיפים הכל לסיר וממשיכים בסעיף ההכנה הבא). 15מחזירים את הקרם לסיר וממשיכים לבשל על אש בינונית תוך כדי טריפה נמרצת עד שנוצר קרם סמיך. 16מורידים מהאש ומעבירים את הקרם המוכן לכלי שטוח. מכסים את פני הקרם בניילון נצמד (על מנת שלא יווצר קרום), ומצננים את הקרם 2-3 שעות במקרר, עד שהוא קר לחלוטין. 17כאשר הקרם קר "פותחים" אותו בעזרת מטרפה ידנית, עד שהוא חוזר למרקמו המקורי. 18מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר קטן וממלאים את הפחזניות על ידי יצירת חור בתחתיתן וזילוף הקרם לתוכו. 19מכינים את ציפוי השוקולד: מניחים שוקולד, קרם קוקוס ומלח בקערה קטנה וממיסים יחד במיקרוגל בפולסים, תוך ערבוב בין הפעלה להפעלה. ממשיכים להמיס עד שמתקבל קרם שוקולד אחיד ומבריק. 20מגישים את הפחזניות הממולאות עם קרם השוקולד החם. הערות, הארות ותוספות:• שומרים את הפחזניות המוכנות במקרר, ללא ציפוי השוקולד, עד חמישה ימים.• את ציפוי השוקולד כדאי לחמם לפני ההגשה, כך שיהווה ניגוד לפחזנית הקרירה.• במקום שמן קוקוס בפחזניות עצמן אפשר להשתמש בשמן צמחי רגיל באותה כמות.• חשוב להשתמש בקרם קוקוס, שהוא בעל אחוזי שומן קצת יותר גבוהים מחלב קוקוס (כ-17% שומן). הכנתם? ספרו לנו איך יצא! * בקרו בבלוג של נטלי -עוגיו.נט >> לכל קינוחי הפרווה של נטלי![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |