אוכל
אוכל
סיום מתוק

קאפקייקס לימון ומרנג

קאפקייקס מקסימים, מתוקים-חמצמצים, שאולי לא מכינים בחמש דקות אבל לא מתחרטים על אף שנייה. קצת כמו פאי לימון, רק הרבה יותר מגניב

|mako אוכל| פורסם06:25
קאפקייקס לימון ומרנג (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.449reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (12 מנות):

לקאפקייקס:

  • 125 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר
  • 2 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 50 גרם (1/4 כוס) שמן צמחי
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) חלב סויה
  • 30 מ"ל (3 כפות) מיץ לימון
  • גרידה מלימון אחד
  • 30 גרם (3 כפות) שקדים טחונים
  • 140 גרם (1 כוס) קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה

לסירופ:

  • 120 מ"ל (1/2 כוס) מים

  • 75 גרם (1/3 כוס) סוכר
  • גרידה מלימון אחד

למרנג איטלקי:

  • 2 חלבונים

  • קורט מלח
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) מים
  • 1/2 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות.

2בקערה גדולה טורפים יחד סוכר, ביצים, וניל, מלח, שמן, חלב, מיץ וגרידת לימון עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3מוסיפים שקדים טחונים, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.

4מעבירים את הבלילה לעטרות נייר קטנות של קאפקייקס וממלאים עד ל-3/4 מגובה השקע.

5אופים במשך כ-12-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז כל קאפקייק יוצא עם פירורים לחים.

6סירופ סוכר: בסיר קטן מניחים יחד מים, סוכר וגרידת לימון ומביאים לרתיחה.

7מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-1-2 דקות או עד שכל הסוכר נמס.

8מברישים את הקאפקייקס המוכנות בסירופ בנדיבות. מומלץ ליצור כמה חורים בכל עוגה קטנה בעזרת קיסם לפני ההברשה, כדי שהסירופ יחלחל פנימה.

9מצננים את הקאפקייקס בטמפרטורת החדר.

10מרנג איטלקי: מניחים חלבונים ומלח בקערת מיקסר עם בלון הקצפה.

11בסיר קטן מניחים יחד סוכר ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה גבוהה וכאשר הסירופ מגיע לטמפרטורה של 105 מעלות מתחילים להקציף את החלבונים במהירות בינונית. אם אין לכם מדחום, היו עירניים: הסירופ הגיע לטמפרטורה הנכונה כאשר הבועות הגדולות בנוזל הופכות לקטנות יותר, ואם מוציאים מעט מהסירופ לתוך כוס מים קרים מאוד הוא הופך לסוג של כדור גמיש.

12ממשיכים לבשל את הסירופ עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 115-117 מעלות ומסירים מהאש.

13יוצקים את הסירופ בזרם דק על גבי החלבונים, תוך כדי הקצפה מהירה.

14מקציפים במשך כ-10 דקות עד שמתקבל מרנג יציב, אוורירי ומבריק. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים תמצית וניל.

15מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על כל קאפקייק בנדיבות.

16בעזרת ברנר שורפים את המרנג בעדינות ומגישים. אם אין לכם ברנר, תוכלו להפעיל את התנור על גריל בטמפרטורה גבוהה, ולתת לקאפקייקס שריפה בחום העליון במשך כ-1-2 דקות.

הערות, הארות ותוספות:

- שומרים את הקאפקייקס במקרר עד 5 ימים.

- מומלץ להגיש את הקאפקייקס בטמפרטורת החדר.

- במקום השקדים הטחונים אפשר להשתמש בקוקוס טחון או בכל אגוז אחר טחון שאוהבים.

- חשוב לא לותר על הסירופ, על מנת שהעוגות ישארו עסיסיות וטעימות.

בקרו בבלוג של נטלי -עוגיו.נט

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת דבש ותפוחים חגיגית
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il