מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
סיום מתוק

עוגת תפוחים מתובלת בקלי קלות

מחפשים בחושה פרווה? אין בעיה. קבלו את עוגת התפוחים של עוגיו.נט - מתובלת, עסיסית ובלי הרבה התעסקות

|mako אוכל| פורסם08:30
עוגת תפוחים מתובלת בקלי קלות (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לתפוחים

  • 6 תפוחי עץ ירוקים (גרנד סמית)
  • מיץ מחצי לימון

לעוגה:

  • 3 ביצים
  • 225 גרם (כוס) סוכר חום כהה
  • חצי כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קינמון
  • רבע כפית הל טחון
  • קורט ג'ינג'ר טחון
  • 200 מ"ל (כוס) שמן צמחי
  • 100 מ"ל (חצי כוס פחות 2 כפות) מים
  • 400 גרם (3 כוסות פחות כף גדושה) קמח
  • 10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

לציפוי:

  • 2-3 כפות סוכר לבן
  • חצי כפית קינמון

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות.

2קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בינוניות בגודל של 1.5X1.5 ס"מ.

3מניחים בקערה קטנה, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים.

4מכינים את בלילת העוגה: בקערה גדולה טורפים יחד (בעזרת מטרפה ידנית) ביצים, סוכר, וניל, קינמון, הל, ג'ינג'ר, שמן ומים עד שמתקבלת תערובת אחידה.

5מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומקפלים בעזרת לקקן כמעט עד שהתערובת אחידה.

6מוסיפים את התפוחים ומקפלים עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה מאוד.

7מעבירים את התערובת ל-2 תבניות אינגליש קייש משומנות קלות.

8בקערית קטנה מערבבים יחד סוכר וקינמון וזורים מעל העוגות.

9אופים במשך כ-40-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא עם פירורים לחים.

10מצננים לחלוטין ומגישים.

* בקרו בבלוג של נטלי -עוגיו.נט

הערות, הארות ותוספות:

• שומרים את העוגה במקרר, עטופה היטב, עד חמישה ימים.

• מומלץ להגיש את העוגה חמימה או בטמפרטורת החדר, אז היא במיטבה מבחינת מרקם.

• אפשר להכין את העוגה גם בתבנית שקעים ולקבל עוגות אישיות – למראה מרשים יותר. זמן האפייה כמובן יתקצר מעט ויש לבדוק אם העוגות מוכנות כבר לאחר 10-15 דקות.

• במקום תפוחים אפשר להשתמש בפירות קשים אחרים כמו אגס, אפרסק או אפילו אפרסמון.

• אפשר לגוון בתבלינים ולהשמיט או להוסיף לפי הטעם האישי.

>> כל המתכונים לראש השנה

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il