
המצרכים :לפבלובה:
לקרם השוקולד:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-80 מעלות ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה. 2שמים את החלבונים והמלח בקערת המיקסר ומקציפים במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף לבנבן מוסיפים פנימה את הסוכר בהדרגה, כף אחר כף. 3ממשיכים להקציף במשך כ-10 דקות, עד שמתקבל מרנג יציב מאוד ומבריק. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים תמצית וניל. 4מנפים לתוך קערת המרנג אבקת סוכר (אפשר להשתמש במסננת פשוטה לניפוי), ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עד שהיא נטמעת בתערובת. 5מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים על התבניות פבלובות אישיות (12-15 יחידות). אופים במשך 3 שעות לפחות (אפשר גם לילה שלם), עד שהפבלובות מתייבשות לחלוטין. מצננים בטמפרטורת החדר. 6קרם השוקולד: ממיסים יחד במיקרו את השוקולד וקרם הקוקוס (מפעילים ל-30 שניות, מערבבים וחוזרים על הפעולה עד שמתקבל קרם אחיד). מצננים את הקרם כ-15 דקות במקרר. הוא אמור להישאר מעט נוזלי, ויתייצב לאחר מילוי הפבלובות. 7ממלאים את הפבלובות המוכנות בקרם ושומרים במקרר עד ההגשה. מקשטים באבקת קקאו ובפולי קקאו גרוסים. הערות, הארות ותוספות: * שומרים את הפבלובות המוכנות עד 4-5 ימים במקרר. * פולי קקאו גרוסים אפשר להשיג בכלחנות מתמחהלמוצרי אפייה וחומרי גלם. אם אין לכם – אפשר פשוט להשמיט. * אפשר למלא את הפבלובות בכל קרם שאוהבים, למשל קרם לימון, קצפת או מוס. * הקינוח אינו מכיל קמח, ולכן גם מתאים לסובלים מצליאק או לנמנעים מגלוטן. בקרו בבלוג של נטלי -עוגיו.נט ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |