mako
פרסומת

מנת היום: מעקודה

צפו באבי לוי מכין מעקודה מרוקאית, במתכון וידאו בלעדי לגולשי אוכל טוב

אבי לוי
mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

המרכיבים (ל-4 מנות):
8 ביצים (אפשר פחות)
4 תפוחי אדמה לא גדולים
1 בצל גדול, קצוץ
חבילת פטרוזיליה, קצוצה
פלפל שחור
מלח
מעט כורכום
מעט שמן

עלות המנה: 41 ש"ח

אופן ההכנה:

1. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים. מועכים (אפשר למעוך לגמרי, או להשאיר גושים) ומוסיפים אליהם בצל קצוץ, פטרוזיליה, תבלינים וביצים. מערבבים הכל לעיסה אחידה.

2. מחממים שמן בסיר טפלון, מוסיפים את התערובת וסוגרים את המכסה ל-8 עד 10 דקות על אש בינונית.

3. מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות למשך שעה.

4. כאשר המעקודה מוכנה, מניחים צלחת מעל הסיר והופכים בזהירות. מגישים.