מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

מרק אפונה ובצקניות

שי סרמני מגיש: מרק חורפי משגע עם בצקניות ביתיות טריות

mako אוכל
פורסם:
הקישור הועתק

המרכיבים(10 מנות):
למרק

1 כוס קוביות גזר
1 כוס בצל קצוץ
1 כוס סלארי קצוץ
2 שיני שום כתוש
ליטר וחצי מים
כוס ציר עוף
1 מלח כפית
חצי כפית פלפל שחור
כף פפריקה אדומה מתוקה
חצי כפית אגוז מוסקט
שליש כוס שמן
כוס וחצי אפונה קפואה

מרק אפונה עם ביצקיות
מרק אפונה ובצקניות|צילום: עדי עובדיה

לבצקניות

3 כוסות קמח לבן מנופה
שמן
3 ביצים
חצי כוס מים
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
שתיים וחצי ליטר מים רותחים בסיר גדול וכף מלח

אופן ההכנה:

1. מטגנים בסיר את הגזר, הבצל, הסלרי והשום. מוסיפים ליטר וחצי מים ומחכים לרתיחה.

2. מתבלים את המרק בציר העוף, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, פפריקה אדומה וממשיכים לבשל כ-40 דקות נוספות.

3. מוסיפים את האפונה וממשיכים לבשל לעוד מספר דקות.

להכנת הבצקניות:

1. בסיר גדול מרתיחים מים עם כף מלח.

2. מוסיפים לקמח את שאר מרכיבי הבצקניות: שמן, ביצים , מים,מלח, פלפל. מערבבים קלות עד לקבלת בצק רך.

3. יוצרים מעין כופתאות בעזרת שתי כפיות, ומבשלים במים כ-4-5 דקות.

4. בעזרת כף מחוררת, שולים את הבצקניות מהמים לתוך כלי סינון ועליהן מטפטפים מעט שמן זית למניעת הדבקות.

>> גרסת ההדפסה של המתכון:מרק אפונה ובצקניות

>> כל המתכונים שלהשף הפרטי

מצאתם טעות לשון?