אוכל
אוכל

שווארמה הוליווד של שיר ביליה ואלון אבוטבול

ציון של 10 עגול קיבלה המנה הזאת, של שיר (לבית פאנלים) ואלון, מרותי ברודו וחיים כהן ב"המטבח המנצח VIP", ועכשיו, כשאנחנו רואים את המתכון המושקע ואת הצילומים של שיר - אנחנו מבינים שאין מצב שלא ננסה אותו

|המטבח המנצח VIP| פורסם07:16
שווארמה הוליוודית (צילום: שיר ביליה, המטבח המנצח VIP)
צילום: שיר ביליה, המטבח המנצח VIP
Rating:4.7107reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לשווארמה:

  • 4 פילה דג לברק, עם העור
  • שליש כוס תבלין ראס אל חנות
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 2 בצלים
  • חצי פלפל אדום חריף
  • חצי כרוב ירוק
  • שליש כוס שמן זית (או אחר)
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כפית ושליש מלח

למופלטה (18-20 מופלטות):

  • 3 וחצי כוסות קמח
  • כפית וחצי מלח
  • כוס וחצי מים פושרים
  • כפית שמרים יבשים
  • כף וחצי סוכר
  • כוס שמן

אופן ההכנה:

השווארמה:

1מפזרים את הראס אל חנות בצלחת רחבה וטובלים את הפילטים של הלברק משני הצדדים. מניחים בצד.

2מועכים את זרעי הכוסברה עם בסיס של כוס.

3חוצים את הבצלים ופורסים לקשתות דקות. קוצצים גם את הפלפל החריף.

4פורסים את הכרוב דק דק בעזרת מנדולינה.

5מחממים שמן זית במחבת רחבה על אש בינונית. מוסיפים זרעי כוסברה ובצל ומטגנים תוך ערבוב עד שהבצל מתרכך טיפה.

6מוסיפים את הפלפל החריף, הכרוב, הפלפל השחור והמלח, מערבבים ונותנים לכרוב להתרכך.

7מזיזים את תערובת הבצל והכרוב לצד המחבת ומפנים מקום לדגים. מניחים את הפילטים המתובלים על הצד של העור, ונותנים להם לשבת במחבת 6 דקות בלי לגעת.

8בעזרת כף מתחילים לפרק את הדג ולערבב אותו עם הכרוב והבצל, עד לקבלת שווארמת דג.

שווארמה לברק של שיר ואלון. שווה גמרשווארמה לברק של שיר ואלון. שווה גמר|צילום: שיר ביליה, המטבח המנצח VIPאחחח העסיסיותאחחח העסיסיות|צילום: שיר ביליה, המטבח המנצח VIP

המופלטות:

1מכינים בצק: מערבבים בקערה קמח ומלח. מערבבים בכלי מדידה את המים, השמרים והסוכר עד שהשמרים נמסים.

2שופכים את הנוזלים לקערת הקמח ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד ורך יחסית. מכסים במגבת מטבח ומניחים להתפחה של שעה עד שעה וחצי.

3מעבירים את השמן לתבנית או קופסה מלבנית. משמנים את הידיים ויוצרים מהבצק כ-20 כדורים. מניחים אותם בתוך השמן. מכסים במגבת מטבח וממתינים כחצי שעה.

4מכינים את המפולטות: מחממים מחבת נון סטיק. מניחים כדור בצק על נייר פרגמנט, עליו מניחים נייר פרגמנט נוסף משומן קלות ופותחים את הבצק למופלטה עגולה.

5מעבירים את המופלטה למחבת החמה, ובינתיים פותחים עוד מופלטה.

6הופכים את המופלטה שבמחבת ומניחים עליה את המופלטה הנוספת. בינתיים פותחים עוד כדור בצק.

7הופכים במחבת את שתי המופלטות יחד, מניחים את המופלטה החדשה למעלה וממשיכים כך עד לקבלת מגדל יפה של מופלטות.

ההכנותההכנות|צילום: שיר ביליה, המטבח המנצח VIP

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il