מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

לילות בירות של אילנית ואשר לוי

כשרואים את רותי ברודו וחיים כהן ב"המטבח המנצח VIP" מתמוגגים ככה מקינוח, האינסטינקט הוא לרצות להכין אותו בבית, לא ככה? אז הנה, עכשיו אתם יכולים

|המטבח המנצח VIP| פורסם15:33
לילות בירות של אילנית ואשר לוי (צילום: המטבח המנצח VIP,  קשת 12  )
צילום: המטבח המנצח VIP, קשת 12

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לפודינג סולת:

  • 200 גרם סולת
  • 850 מ"ל חלב
  • 1 שמנת מתוקה 38%
  • 50 גרם חמאה
  • רבע כפית מלח
  • 40 גרם סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל/מקל וניל חצוי לאורכו
  • 20 גרגירי מסטיקא כתושים (3 גרם)
  • 5 ענפי לואיזה
  • 4 טיפות תמצית מי זהר (או כף לא תמצית)

לקרם שמנת:

  • 500 מ"ל שמנת 38% להקצפה, קרה מאוד
  • 2 חבילות מסקרפונה וניל
  • 20 גרם אבקת סוכר

לסירופ:

  • 250 גרם סוכר
  • 250 מ"ל מים
  • רצועות של קליפה ומיץ מתפוז אחד
  • קליפה מגוררת ומיץ מלימון אחד
  • צרור גדול ענפי נענע
  • 4 תרמילי הל
  • 3 טיפות מי זהר (כף לא תמצית)

להגשה:

  • 80-100 גרם פיסטוקים קלויים, קצוצים גס

לטוויל פיסטוק:

  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 80 מ"ל מיץ תפוזים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 65 גרם קמח
  • 60 גרם פיסטוקים קצוצים
  • 60 גרם שקדים טחונים
  • מעט מלח
  • 50 גרם פיסטוקים קצוצים גס (לפיזור מעל)

אופן ההכנה:

פודינג סולת:

1ההכנה נעשית ב-12 תבניות פאי קטנות או תבנית אחת גדולה בגודל 26*26 ס"מ.

2מחממים בסיר את כל החומרים חוץ מהסולת ומי הזהר עד לרתיחה. מוציאים את מקל הווניל והלואיזה.

3מוסיפים את הסולת ומערבבים היטב בכף עץ תוך בישול על להבה בינונית עד הסמכה, כ-10 דקות (כשמעבירים כף עץ ונשאר שובל על תחתית הסיר יודעים שמוכן).

4מסירים מהאש ומוסיפים מי זהר.

5מעבירים את הפודינג לתבניות ומיישרים לשכבה אחידה. מצננים במקרר במשך שעה לפחות, להתייצבות.

קרם שמנת:

1מקציפים את המרכיבים במיקסר עד לקבלת קרם אחיד ויציב.

סירופ:

1מחממים את כל המרכיבים חוץ ממי הזהר עד לרתיחה חזקה.

2מנמיכים את האש ומבשלים את הסירופ 8-12 דקות, עד שהוא מסמיך מעט. מצננים עד לטמפרטורת החדר.

3מוסיפים מי זהר לסירופ ומערבבים היטב.

טוויל פיסטוק:

1ממיסים אבקת סוכר ומיץ תפוזים על אש קטנה.

2מורידים מהאש, מוסיפים חמאה ומערבבים.

3מוסיפים קמח, שקדים טחונים, פיסטוקים טחונים ומלח ומערבבים.

4מקררים 30 דקות.

5יוצרים עיגולים קטנים עם כף על תבנית מרופדת במשטח אפייה מסיליקון. שומרים על רווח גדול בין העיגולים כי הם מתפשטים מאוד. מרדדים אותם עם מזלג רטוב לעובי אחיד ומפזרים פיסטוק קצוץ גס. אופים 10 דקות ב-170 מעלות עד הזהבה.

6מוציאים מהתנור לקירור של לפחות 10 דקות עד להגשה.

הגשה:

1מזלפים סירופ על צלחת הגשה (לא חובה), מעל שמים את הפודינג ועליו פיסטוק טחון גס. מזלפים מעל את קרם השמנת מסקרפונה, מעל מפזרים שוב פיסטוקים בנדיבות ויוצקים 2-3 כפות סירופ (לפי רמת המתיקות הרצויה). מניחים את הטוויל ומגישים מיד. בתיאבון.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il