
שקדי עגל ברוטב חריף של ספיר וליאור נרקיס10 מ-10 - זה הציון שחיים כהן נתן למנה הזאת בתוכנית הבכורה של "המטבח המנצח VIP" ששודרה אתמול, אז מה, שלא ננסה להכין בבית? אם לא את השקדים עצמם - אז לפחות את פיתת המחבתספיר וליאור נרקיס|המטבח המנצח VIP| פורסם05/09/2313:48 ![]() וידאו AVI: המטבח המנצח VIP |
המצרכים :לשקדי העגל:
לפיתות:
לחצילים:
לסלט שומר:
אופן ההכנה:1שקדי העגל: מרתיחים מי מלח בסיר עמוק ומבשלים את שקדי העגל כ-12 דקות. מעבירים למי קרח. מנקים מהשקדים את הקרום, הסחוסים והשומן וחותכים לקוביות של בערך סנטימטר וחצי. במקביל מבשלים בסיר שני את גרגירי החומוס כרבע שעה (ללא מלח). מסננים. 2מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב ונמוך על אש בינונית, מוסיפים את השום ואת הגמבה ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות. מוסיפים את הפלפל המתוק היבש, הפלפל החריף, רסק העגבניות והתבלינים, מערבבים ומבשלים כ-4 דקות. מוסיפים את שקדי העגל ומבשלים כ-30 דקות, עד שהם מתרככים. מוסיפים את גרגירי החומוס, הכוסברה ומיץ הלימון ומתבלים במלח. מגישים בצלחות אישיות עמוקות. 3הפיתות: מערבבים את מרכיבי הפיתות במיקסר עם וו לישה כ-7 דקות. קורצים מהבצק כדורים בגודל אגרוף קטן, מקמחים מעט את משטח העבודה והידיים ומרדדים לעיגולים בצורת פיתה. מעבירים את הפיתות למגבת יבשה, מכסים בעוד מגבת ונותנים לבצק לנוח 20 דקות. מחממים מחבת על אש בינונית ומניחים עליה את הפיתה. אחרי כדקה וחצי, כשהצד שקרוב למחבת השחים והצד העליון התנפח, הופכים את הפיתה לסיום קלייה. מעבירים לקערה עם מגבת ומכסים עד להגשה. 4החצילים: מקלפים את החצילים ופורסים לפרוסות בעובי 3-4 מ"מ. מפזרים מלח ונותנים לחצילים לעמוד עם המלח כ-10 דקות. 5מחממים שמן קנולה במחבת ומטגנים את החצילים עד השחמה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים בצלחת מרכזית. 6סלט השומר: פורסים את השומר דק ככל הניתן. מערבבים אותו עם השמיר, מיץ לימון ומלח, מוסיפים מעט שמן ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |