אוכל
אוכל

השיטה של בלהה מזרחי להכנת אורז לבן מנצח

כמה סופרלטיבים עפו בחלל של "המטבח המנצח VIP" כשהאורז של בלהה הוגש לשולחן - המתמודדים והשופטים, כולם ניקו את הצלחות וניסו להבין את הסוד. גם אתם ביקשתם את המתכון שוב ושוב, אז הנה הוא כאן

|המטבח המנצח VIP| פורסם07:00
האורז של בלהה (צילום: מתוך
צילום: מתוך "המטבח המנצח VIP"
Rating:4.798reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 2 כוסות אורז לבן
  • 3 ורבע כוסות מים
  • 4 כפות שמן
  • חצי בצל לבן
  • מלח

אופן ההכנה:

מתכונים לראש השנה

1שוטפים את האורז, שופכים אותו לקערה ומשרים במים כדי שהעמילן ירד.

2שופכים את השמן לסיר ומחממים.

3חותכים את הבצל לחתיכות גדולות (רבעים או שמיניות).

4כשהשמן חם שמים את הבצל בסיר, על להבה גבוהה. כשהבצל רק מתחיל לנוע בסיר, מכבים את האש (לא לטגן ולא להשחים אותו, חשוב שיישאר לבן וצחור).

5מצננים את הסיר כמה שניות ושופכים פנימה שלוש כוסות מים רותחים. מוסיפים מלח לפי הטעם ובהדרגה.

6כשהמים מתחילים לרתוח שוב שופכים את האורז פנימה – בהדרגה (עם האצבעות "כמו פסנתר", אומרת בלהה).

האורז של בלההאורז של בלהה|צילום: מתוך "המטבח המנצח VIP"

7מערבבים במזלג (לא כף ולא כלי עץ).

8כשהמים ברתיחה חזקה מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומשאירים פתח קטן שיאפשר לאדים לצאת. מבשלים כך 10 דקות.

9פותחים את המכסה ועם המזלג עושים תנועת X, מלמטה למעלה - כאילו חופרים בתוך האורז. "התנועות האלה משנות את המרקם והטקסטורה של האורז. חשוב שלא ייצא דביק ובצקי, אבל גם שלא יהיה אחד אחד", מסבירה בלהה.

10מבשלים עוד 5 דקות על אש נמוכה, עד שהאורז "מתייבש" ואין מים בכלל. לוקחים ביד (או בכוס) רבע כוס מים מהברז ומטפטפים על האורז "כמו גשם". הטפטוף מאוורר את האורז. בלהה מסבירה: "האורז חם, רותח, וכשאת נותנת לו התנגדות כזאת את מרעננת אותו".

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il