אוכל
אוכל

הקינוח המנצח של שיר ביליה ואלון אבוטבול

"לימון הדור" הם קראו לקינוח הזה, שכיכב אתמול ב"המטבח המנצח VIP", ולגמרי בצדק: קינוח מרנג וקצפת עם בצק פריך שהעיף את כולם וקרם לימון במרקם של קטיפה. ללא ספק מתכון שהשאיר אותנו עם טעם של עוד

|המטבח המנצח VIP| פורסם10:37
הקינוח המנצח של שיר ביליה ואלון אבוטבול (צילום: שיר ביליה, המטבח המנצח VIP)
צילום: שיר ביליה, המטבח המנצח VIP
Rating:4.889reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

למרנג:

  • 4 חלבונים (שמרו את החלמונים לקארד לימון)
  • שלושת רבעי כוס סוכר לבן
  • חצי כפית קורנפלור

לבצק הפריך:

  • כוס וחצי קמח
  • 6 כפות אבקת סוכר
  • 140 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 2 וחצי כפות שמנת מתוקה
  • חצי כפית מלח
  • חצי חלמון ביצה טרוף

לקארד לימון:

  • 1 כפית קורנפלור
  • קליפה מגוררת מ-3 לימונים
  • חצי כוס מיץ לימון
  • 4 חלמונים
  • חצי כוס סוכר
  • 100 גרם חמאה

לקצפת:

  • 1 חבילה של שמנת מתוקה גדולה (470 גרם), או 2 חבילות קטנות
  • 1 מכל יוגורט
  • 2 או 3 כפות אבקת סוכר

לרוטב פירות יער:

  • כוס וחצי פירות יער: תותים, תות יער, אוכמניות, פטל, דובדבנים
  • כף סוכר קוקוס או סוכר חום
  • חצי כפית קליפת לימון מגוררת
  • מיץ מחצי לימון
  • 4 עלי נענע, קצוצים

אופן ההכנה:

המרנג:

1מחממים תנור ל-110 מעלות צלזיוס, טורבו.

2מקציפים במיקסר במהירות גבוהה את החלבונים, ולאט לאט מוסיפים את הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצף יציב.

3ממיסים את הקורנפלור בחצי כפית מים או חומץ, מוסיפים לקצף ומערבבים.

4מורחים את הקצףבעובי 2 וחצי ס"מעל נייר פרגמנט בתבנית מלבנית,ואופים 55 דקות. משאירים את המרנג בתנור כבוי לעוד 30 דקות לפחות.

הבצק הפריך:

1מעבדים במעבד מזון קמח, אבקת סוכר, קוביות חמאה, שמנת מתוקה, מלח וחלמון טרוף עד לקבלת גוש בצק. יוצרים כדור ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לחצי שעה.

2מרדדים את הבצק בין שני ניירות פרגמנט. מורידים את הנייר העליון ואופים ב-180 מעלות 20 דקות.

קארד לימון:

1מערבבים את הקורנפלור עם 2 כפות מים עד שנמס.

2מחממים בסיר קטן על אש בינונית את הקליפה המגוררת, מיץ הלימון, החלמונים, הסוכר והקורנפלור. מערבבים עד שמבעבע והטקסטורה מתעבה.

3מכבים את האש וזורקים פנימה את החמאה. מערבבים.

4מעבירים דרך מסננת לקבלת קארד לימון קטיפתי.

הקצפת:

1מקציפים את המרכיבים במיקסר לקבלת קצפת יציבה ורכה.

רוטב פירות היער:

1מועכים את פירות היער בקערה עם סוכר, מיץ לימון, קליפות לימון ונענע קצוצה.

הרכבת המנה:

1מניחים בקערה ריבוע בצק פריך ועליו כמה כפות גדושות של קצפת.

2מוסיפים קארד לימון ומעליו מרנג שבור. מסיימים בשתי כפות של רוטב פירות יער.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il