אוכל
אוכל

ככה מכינים את המקרוד המטורף של יגאל ושמחה גואטה

שמחה גדלה על הטעם הזה, אביה שחזר אותו בעבורה אחת לאחת בתוכנית האחרונה של "המטבח המנצח VIP", ועכשיו גם אתם יכולים. רותי נתנה ציון 10, חיים גם, ויש לנו הרגשה שמהר מאוד אנחנו הולכים להבין למה

|המטבח המנצח VIP| פורסם10:23
מקרוד, שמחה ויגאל גואטה (וידאו AVI: המטבח המנצח VIP, קשת 12)
וידאו AVI: המטבח המנצח VIP, קשת 12
Rating:4.5323reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לבצק סולת:

  • חצי קילו סולת
  • רבע קילו קמח רגיל, מנופה
  • חצי שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס שמן
  • כוס סוכר

למילוי התמרים:

  • חצי קילו תמרים בוואקום (מגולענים)
  • קינמון
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד

לטיגון:

  • 2 ליטר שמן

לסירופ:

  • 1 קילו סוכר
  • 3 כוסות מים
  • תמצית וניל איכותית
  • 2 מקלות וניל
  • מיץ מ-2 לימונים

לקישוט:

  • פיסטוקים מקולפים וקלויים

אופן ההכנה:

1בצק סולת: מערבבים את הקמחים ואבקת האפייה בקערה ומחממים את השמן בקלחת. מערבבים את השמן החם עם הקמחים והסוכר.

2מילוי תמרים: מערבבים את ממרח התמרים עם הקינמון וקליפת התפוז.

3הכנת המקרוד: מרדדים את הבצק ומורחים את מילוי התמרים. מגלגלים ומסמנים בבצק קווים אלכסונים עם סכין. מקררים לפחות שעה, ועדיף לילה שלם.

4. פורסים את הבצק המגולגל ומטגנים בשמן עמוק.

5מבשלים את כל מרכיבי סירופ הסוכר.

6טובלים כל עוגייה בסירופ, מוציאים ומצפים בפיסטוקים קלויים.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il