אוכל
אוכל

קוגל ירושלמי עם רוטב יין פטישים

לא חשבנו שחיים לוינסון וקובי אריאלי יצליחו להפציץ ככה עם האוכל, מודים, אבל לא רק שהם הצליחו - אתמול ב"המטבח המנצח VIP" הם לקחו את כל הקופה. אנחנו זממנו מיד על הקוגל הירושלמי, ועכשיו אנחנו רואים שבצדק

|המטבח המנצח VIP| פורסם07:00
קוגל ירושלמי עם רוטב יין פטישים (וידאו AVI: המטבח המנצח VIP)
וידאו AVI: המטבח המנצח VIP
Rating:4.344reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לקוגל:

  • אריזה של אטריות ביצים רגילות, מבושלות אל דנטה לפי הוראות היצרן
  • חצי כוס שמן קנולה
  • כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 3 כפות דבש
  • חצי כוס חמוציות וצימוקים, קצוצים
  • 4 משמשים מיובשים, קצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

לרסק תפוחים:

  • 4 תפוחי גרני סמית', קלופים ופרוסים
  • 1 כפית מחית וניל טבעית או 1 מקל וניל חרוץ
  • 2 כפות סוכר

ליין פטישים:

  • 1 בקבוק יין אדום לבחירתכם
  • 1 כף קינמון או מקל קינמון אחד
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית מחית וניל או 1 מקל וניל חרוץ

אופן ההכנה:

מתכונים לראש השנה

1מחממים את הסוכר בתוך השמן בסיר עמוק על אש נמוכה עד שהוא מתקרמל ועולה קצף אחיד.

2מעבירים את האטריות המבושלות לקערה ויוצקים פנימה את הקרמל. מערבבים היטב שלא יהיו גושים.

3מוסיפים את הביצים, הדבש והפירות היבשים ומתבלים במלח ופלפל שחור.

4יוצקים לתבניות מיני קוגלהוף (8-10 ס"מ) ואופים ב-180 מעלות כ-15 דקות, עד שהקוגלים שחומים וקפיציים (ניתן לאפות בתבנית גדולה, זמן האפייה יגדל בהתאם לגודל התבנית).

5רסק התפוחים: מבשלים בקלחת על אש נמוכה את התפוחים עם הווניל, הסוכר ומעט מים עד לריכוך. טוחנים למחית ומצננים.

6‏רוטב יין פטישים: מבשלים את כל המרכיבים בסיר עמוק על אש בינונית כ-20 דקות. מדי פעם מערבבים. ניתן להגיש חם או קר.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il