אוכל
אוכל
עוגת ספוג

פאי פקאן

פאי פקאן הוא אחד מהמאכלים האלה, שתמיד קשה להחליט אם הם יותר יפים או יותר טעימים. אז יש לנו חדשות בשבילכם: בעצם אין שום סיבה להכריע - לפחות כל עוד מונחת לפניכם פרוסה כזו

|mako אוכל| פורסם07:14
פאי פקאן (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
Rating:4.2319reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק (תבנית פאי מתפרקת בקוטר 20 ס"מ):

  • 200 גרם קמח (כוס וחצי פחות כף)
  • 90 גרם חמאה קרה
  • קורט מלח
  • 50 גרם אבקת סוכר (6 כפות)
  • ביצה

למלית:

  • 50 גרם חמאה
  • 2/3 כוס סוכר חום
  • קורט מלח
  • 2/3 כוס סירופ מייפל
  • כוס אגוזי פקאן קצוצים
  • 2 ביצים

לקישוט:

  • חצי כוס חצאי פקאן

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון קמח, חמאה, מלח ואבקת סוכר. מעבדים עד שמתקבלים פירורים עדינים. מוסיפים את הביצה ומעבדים קלות, רק עד שהבצק מתגבש לכדור.

2אוספים את הבצק, משטחים לצורת פיתה ומכניסים לשעה למקרר.

3מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים על משטח עבודה מקומח לעלה דקיק ומרפדים תבנית פאי בקוטר 20 ס"מ. מכניסים למקפיא לחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.

4מכינים את המלית: ממיסים במיקרו את החמאה ומערבבים עם הסוכר והמלח. מוסיפים סירופ מייפל, פקאנים קצוצים וביצים, ומערבבים.

5יוצקים את המלית על הבצק שבתבנית, ומסדרים מעל חצאי פקאנים. אופים כ-35-40 דקות.

לבלוג של שרית -מיס פטל

>> בשבוע שעבר הכנו ריבועי שוקולד וחמאת בוטנים

>> עוד המון מתכונים טעימים לבראנץ'

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il