אוכל
אוכל
עוגת ספוג

חיתוכיות קוקוס וריבה עם מרכיב סודי

דברים טובים מגיעים בביסים קטנים והחיתוכיות האלה הן ההוכחה המוחצת לכך. ריבועים קטנים של בצק פריך עם ריבה ושטרויזל, שייתחסלו כבר ברגע שייצאו מהתנור. ואל תוותרו על הטחינה - היא עושה את כל ההבדל

|mako אוכל| פורסם13:23
חיתוכיות קוקוס וריבה עם מרכיב סודי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.585reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לבצק:

  • כוס ושלושת רבעי קמח
  • כפית אבקת אפייה
  • חצי כוס סוכר
  • 160 גרם מרגרינה
  • כף גדושה של טחינה גולמית, רצוי משומשום מלא (הטחינה תגרום לבצק להיות פריך וארומטי יותר)
  • כפית תמצית וניל
  • ביצה

למלית:

  • 100 גרם קוקוס (כוס)
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 2 ביצים
  • כוס קונפיטורה בטעם שזיף או דובדבן

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת בצק מגובש ונוח לעבודה. מחלקים את הבצק לשלושת רבעי ורבע – את השלושת רבעי עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה, את הרבע עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא.

2אחרי חצי שעה מוציאים את הבצק מהמקרר למשטח מקומח קלות. משטחים את הבצק בעזרת האצבעות בתחתיתה של תבנית של 23 על 23 ס"מ (הבצק מעט דביק, אבל לא כדאי להוסיף לו קמח).

3מערבבים בצלחת את הקוקוס, אבקת הסוכר והביצים.

4מורחים את הריבה על הבצק שבתבנית ומפזרים מעל את תערובת הקוקוס. מרטיבים את היד ומשטחים איתה את הקוקוס על הריבה.

5מחממים תנור ל-170 מעלות.

6מוציאים את החלק השני של הבצק מהמקפיא ומגררים אותו מעל המלית בעזרת פומפייה.

7אופים חצי שעה. מניחים לצינון וחותכים לקוביות קטנות.

לבלוג של אינס שילת ואפיק גבאי -תיק אוכל

>> בשבוע שעבר הכנו מאפה מדליק עם בשר טחון
>> משתתפים באתגר האוכל הבריא שלנו? הכי טוב!
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il