אוכל
אוכל
עוגת ספוג

רולדה במלית קרם וניל

יש קינוחים שכיכבו באייטיז, ולא מפסיקים לככב גם שלושה עשורים אחרי. קבלו את הרולדה המקסימה הזאת, שמשמחת כל שולחן שהיא מוגשת עליו כבר שלושים שנה ברציפות

|mako אוכל| פורסם13:55
רולדה במלית קרם וניל  (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.299reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 4 ביצים
  • 5 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף מרגרינה מרוככת
  • 5 כפות קמח תופח

למלית:

  • 1 מכל קטן של שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב
  • 1 שקית של אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 5 כפות ריבת פירות יער או דובדבנים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מקציפים יחד את הביצים והסוכר 4-5 דקות, לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את תמצית הווניל והמרגרינה וממשיכים להקציף 3 דקות. מערבבים פנימה את הקמח בתנועות קיפול (לא במיקסר).

3מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ושופכים עליה את הבלילה בזהירות. משטחים בעדינות בעזרת כף, כך שהבלילה תכסה כמעט את כל התבנית. אופים כ-8 דקות, עד שהבצק מזהיב והוא קפיצי למגע (קצת כמו פנקייק).

4פורשים נייר אפייה על השיש, מוציאים את התבנית והופכים את הבצק האפוי על נייר האפייה. מסירים בעדינות את הנייר שעליו נאפתה הרולדה.

5מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם החלב ופודינג הווניל עד לקבלת קרם יציב.

6מחכים שהרולדה תצטנן ומורחים עליה ריבה. אפשר למרוח רק שורה אחת, כדי לקבל טעם מרוכז, או על כל הרולדה בשכבה דקה. מורחים מעל שלושת רבעי מכמות הקרם (את השאר משאירים לציפוי העוגה).

7מגלגלים את הרולדה בעזרת נייר האפייה שמתחתיה, כך שהתפר שלה יהיה מופנה כלפי מטה. מצפים בשארית הקרם ושומרים במקרר.

לבלוג של אינס שילת ואפיק -תיק אוכל

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת ז'רבו!

>> כל המתכונים לחגים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il