אוכל
אוכל
עוגת ספוג

כעכים מלוחים

תה נענע וכעכים מלוחים זה שילוב שללא ספק תוכנן על ידי השגחה עליונה כלשהי. לנו רק נותר לדאוג למתכון שווה לכעכים האלה, כזה ששומר על פריכות, לא מצריך יותר מדי עבודה ואפילו נותן טוויסט מגניב לטעם המוכר

|mako אוכל| פורסם06:16
כעכים מלוחים (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.5128reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (35 מנות):

  • חצי קילו קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • חצי כוס שמן קנולה
  • חצי כוס מים פושרים
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות עראק
  • 2 כפות גרגירי כוסברה שלמים
  • 100 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות קטנות

לציפוי:

  • 1-2 ביצים טרופות
  • שומשום
  • קצח

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים. מוסיפים שמן, מים, מלח, עראק וגרגירי כוסברה, ולבסוף מוסיפים את החמאה. מערבבים עד שהבצק הופך לאחיד.

2משאירים בקערת המיקסר ומכסים במגבת לחצי שעה.

3מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, ומשאירים שניים מהם מתחת למגבת. מהחלק השלישי חותכים חתיכות, מגלגלים לגלילים וסוגרים לכעכים. ממשיכים עד שמסיימים את כל הבצק ומסדרים את הכעכים בתבנית מרופדת נייר אפייה.

4מחממים תנור ל-180 מעלות, מורחים כל כעך בביצה וטובלים בשומשום ו/או בקצח.

5אופים 25-30 דקות, עד שהכעכים מזהיבים קלות. מצננים ומגישים לצד כוס תה עם נענע.

>> בפעם הקודמת הכנו לחמניות פסטו נהדרות. נסו אותן
>> וגם: מצאנו את המתכון לאוראו - צ'ורוס שמשגעות את הרשת
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il