אוכל
אוכל
עוגת ספוג

מאפה בלקני במלית גבינה וחציל קלוי

כיסוני בצק ממולאים בגבינה בולגרית וחציל על האש. נשמע טוב? נחשו מה - הבצק הוא סופר-מהיר, ולא מצריך לישה או התפחות. קמח תופח, מכירים?

|mako אוכל| פורסם09:55
מאפה בלקני במלית גבינה וחציל קלוי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.677reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 4 כוסות קמח תופח
  • 150 גרם מזולה רכה
  • כפית שטוחה מלח
  • גביע שמנת חמוצה
  • ביצה

למילוי:

  • 250 גרם גבינה בולגרית
  • 5 כפות גבינה לבנה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כפית של אורגנו או בזיליקום יבש
  • חציל בינוני קלוי (בתנור או באש גלויה)

לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • שומשום / קצח, או תוספת אחרת שאוהבים

אופן ההכנה:

1לשים היטב את כל חומרי הבצק לבצק אחיד, ושמים במקרר.

2קוצצים את החציל ומערבבים עם שאר חומרי המלית.

3מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח וחותכים ריבועים שווים (הגודל תלוי בכם).

4מניחים במרכז כל ריבוע כף מלית ומקפלים לצורת מעטפה (מקפלים כל פינה לכיוון המרכז). מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום / קצח.

5אופים בחום שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ-20-25 דקות.

>> בפעם הקודמת הכנו עוגיות מגולגלות עם ריבה וקוקוס

* בקרו בבלוג של אינס -תיק אוכל

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il