אוכל
אוכל
עוגת ספוג

עוגיות שושנים ומרנג

סוף השבוע מתקרב - הנה רעיון מצוין לעוגיות שכיף להגיש לאורחים לצד הקפה. הן כל כך ממכרות, שיכול להיות שעד שהאורחים יגיעו, כבר לא יהיה להם מה לקבל

|mako אוכל| פורסם08:08
עוגיות שושנים ומרנג (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.5102reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (35 מנות):

לבצק:

  • 3 כוסות קמח
  • גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 200 גרם מרגרינה, מרוככת
  • 3 כפות סוכר

למלית:

  • 3 חלבונים
  • שקית של סוכר וניל
  • כוס סוכר
  • 4 כפות אבקת פודינג בטעם וניל
  • אופציה: 4 כפות שקדים טחונים

אופן ההכנה:

1מעבירים את כל חומרי הבצק לקערה ולשים עד שהוא מתאחד. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות (הבצק חייב להתקרר לחלוטין לפני שמרדדים אותו).

2מכינים את המילוי: מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה, תוך כדי שמוסיפים בהדרגה את סוכר הווניל ואת כוס הסוכר. לאחר שהקצף התקשה מוסיפים את אבקת הפודינג, עד שנוצר קרם סמיך יחסית. בשלב זה ניתן להוסיף את השקדים הטחונים כדי להעשיר את המלית, אבל זה לא חובה.

3מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לארבעה כדורים. מרדדים כל כדור על משטח מקומח לצורה מלבנית בעובי של 1/2 ס"מ.

4מורחים את המלית על הבצק ומשאירים את השוליים הרחוקים ממכם נקיים (ללא מלית). מגלגלים את העלה לרולדה ומהדקים את הקצה שללא המלית. מעבירים בזהירות למשטח מרופד נייר אפייה למקרר לחצי שעה. חוזרים על הפעולה עם כל שלושת הכדורים הנוספים.

5לאחר חצי שעה מוציאים את הרולדות ופורסים אותם לפרוסות בעובי של 4 ס"מ. מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה כשהחלק החתוך עם המלית כלפי מעלה - כך נוצרת צורת השושנה לאחר האפייה. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות 35-40 דקות. מצננים ושומרים בצנצנת אטומה.

>> בקרו בבלוג של אינס שילת ינאי -תיק אוכל

>> מה עושים עם החלמונים? רעיונות כאן
>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות מעמול
>> לכל המתכונים לפסח
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il