אוכל
אוכל
עוגת ספוג

עוגת החורף של אמא

עוגת שמרים מבצק רך, שאפילו לא צריך ללוש. מוסיפים קצת פצפוצי שוקולד, שופכים לתבנית קוגלהוף ומתכוננים להנאה חורפית אמיתית

|mako אוכל| פורסם07:17
עוגת החורף של אמא (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.5108reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 3 וחצי כוסות קמח לבן
  • 30 גרם שמרים טריים
  • כוס ורבע סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 כוס חלב, או חלב קוקוס לגרסה פרווה
  • 100 גרם חמאה רכה
  • כפית תמצית וניל
  • כפית של קליפת לימון או תפוז מגוררת
  • שלושת רבעי כוס פצפוצי שוקולד
  • אבקת סוכר או שוקולד מומס, לקישוט

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים ורבע כוס מהסוכר.

2מקציפים במיקסר את יתרת הסוכר והחמאה כ-3 דקות. מוסיפים את תמצית הווניל, קליפת ההדרים המגוררת, הביצים והחלב וממשיכים להקציף כ-2 דקות. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים בכף עץ או וו גיטרה עד שהיא נבלעת. מוסיפים את פצפוצי השוקולד ומערבבים.

בקרו בבלוג של אינס ואפיק -תיק אוכל

3משמנים היטב תבנית קוגלהוף בקוטר 26 או 28 ס"מ ומעבירים את מסת העוגה. מכסים במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

4מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את העוגה 45 דקות, עד שהיא משחימה.

5מוציאים בזהירות את העוגה מהתבנית, ומקשטים באבקת סוכר או בשוקולד מומס.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il