
עוגת גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) חגיגיתהיא יפה, היא טעימה להפליא ואפשר לקשט אותה איך שרוצים - אנחנו הלכנו על שוקולד, שקדים ותפוז מסוכר. בקיצור, לעוגה הזו יש את כל מה שצריך בשביל להיות עוגת יומולדת מפוארת, אז למה אתם מחכים?
אינס שילת ינאי
| mako אוכל
| פורסם 30/04/14 07:06
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
המצרכים (10 מנות):לבסיס (תבנית בקוטר 26 ס"מ):
לעוגה:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים קלות תבנית אפייה בקוטר 26. 2 מערבבים יחד את מרכיבי הבסיס ומהדקים היטב לתחתית התבנית המשומנת. 3 מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים. בקערה אחת מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב, ובקערה שנייה מערבבים את החלמונים עם שאר המרכיבים של העוגה. 4 מערבבים את שתי התערובות בתנועות קיפול, ומעבירים לתבנית. 5 מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים (ליצירת אדים), מכניסים את העוגה ואופים כשעה. לאחר האפייה משאירים את העוגה בתנור ולא פותחים אותו לפחות שעתיים. מצננים לילה במקרר. 6 למחרת מערבבים את השמנת החמוצה עם אבקת הסוכר ומצפים את העוגה. מקשטים בשוקולד המגורר, קליפות התפוז המסוכר והשקדים.
|