
עוגתגבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע)חגיגיתהיא יפה, היא טעימה להפליא ואפשר לקשט אותה איך שרוצים - אנחנו הלכנו על שוקולד, שקדים ותפוז מסוכר. בקיצור, לעוגה הזו יש את כל מה שצריך בשביל להיות עוגת יומולדת מפוארת, אז למה אתם מחכים?אינס שילת ינאי|mako אוכל| פורסם30/04/1407:06 ![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
המצרכים (10 מנות):לבסיס (תבנית בקוטר 26 ס"מ):
לעוגה:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-160 מעלות. משמנים קלות תבנית אפייה בקוטר 26. 2מערבבים יחד את מרכיבי הבסיס ומהדקים היטב לתחתית התבנית המשומנת. 3מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים. בקערה אחת מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב, ובקערה שנייה מערבבים את החלמונים עם שאר המרכיבים של העוגה. 4מערבבים את שתי התערובות בתנועות קיפול, ומעבירים לתבנית. 5מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים (ליצירת אדים), מכניסים את העוגה ואופים כשעה. לאחר האפייה משאירים את העוגה בתנור ולא פותחים אותו לפחות שעתיים. מצננים לילה במקרר. 6למחרת מערבבים את השמנת החמוצה עם אבקת הסוכר ומצפים את העוגה. מקשטים בשוקולד המגורר, קליפות התפוז המסוכר והשקדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |