אוכל
אוכל
עוגת ספוג

לחמניות קונוס ממולאות

דרך מקסימה להכין לחם עם גבינה לבנה וירקות חתוכים, שאפשר להגיש אפילו לאורחים. אופים קונוסים מבצק, ממלאים בגבינה וירקות ומגישים בגאווה

|mako אוכל| פורסם10:42
לחמניות קונוס ממולאות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.822reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (12 מנות):

לבצק:

  • 3 כוסות קמח
  • 1/2 1 כפות שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • 100 גרם מזולה רכה (לא קרה)
  • כפית מלח
  • 1/4 1 כוסות מים פושרים (ועד עוד 1/4 כוס, אם הבצק לא מתאחד)
  • קונוסים ממתכת (ניתן להשיג בסופרמרקטים)

לציפוי ואפייה:

  • ביצה טרופה
  • תוספות אהובות (שומשום, זעתר וכו')
  • ספריי שמן

למלית:

  • ירקות חתוכים (פלפלים, מלפפונים, עגבניות שרי, גזרים ועוד)
  • גבינה לבנה או קוטג'

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מערבבים יחד את הקמח, השמרים והסוכר. יוצרים גומה ושופכים לתוכה את המזולה הרכה, המים הפושרים וכפית המלח ולשים היטב. אם הבצק יבש, ניתן להוסיף עוד קצת מים פושרים. מניחים בקערה משומנת ועוטפים בשקית ניילון כשעה.

2מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעובי של 1.5 ס"מ, וחותכים לרצועות באורך של כ-3 ס"מ.

3משמנים את הקונוסים מהמתכת בעזרת ספריי שמן ומלפפים אותם ברצועת בצק. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהתפר של הבצק כלפי מטה, מצפים בביצה ובתוספות האהובות עליכם.

4מתפיחים כ-15 דקות ובינתיים מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

5אופים כ-20 דקות או עד שהמאפים מזהיבים. מוציאים מהתנור ושולפים בזהירות את הקונוסים החוצה.

6ממלאים את הקונוסים בגבינה, מוסיפים ירקות ומגישים.

* לבלוג של אינס שילת ואפיק גבאי -תיק אוכל

>> מדריך להכנת סמבוסק גבינה של דודו אוטמזגין
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il