אוכל
אוכל
עוגת ספוג

עוגות שמרים אישיות עם תפוחי עץ

מכירים גביניות? אז המאפים המקסימים האלה מזכירים אותן מאוד, למעט העניין של הגבינה - מה שמאפשר לכם לחגוג עליהם חופשי אחרי ארוחת החג, או בכלל. איזה כיף שראש השנה מתקרב?

|mako אוכל| פורסם10:24
עוגות שמרים תפוחים אישיות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.585reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (15 מנות):

לבצק:

  • 4 כוסות קמח
  • 20 גרם שמרים יבשים
  • 6 כפות סוכר
  • 2 ביצים
  • 120 גרם מרגרינה, מרוככת
  • 1 כוס מים פושרים
  • כפית תמצית וניל

למלית:

  • 4 תפוחי עץ ירוקים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 4 כפות חמוציות מיובשות
  • 4 כפות סוכר חום
  • 1 כפית שטוחה קינמון

לציפוי:

  • 1 ביצה טרופה
  • סירופ מייפל

אופן ההכנה:

1מבשלים בסיר קטן את כל חומרי המלית כ-7 דקות, עד שהתפוחים מתרככים. מסננים ומצננים.

2מכינים את הבצק: מערבבים בקערה גדולה את הקמח, השמרים והסוכר. בקערה נפרדת טורפים את הביצים יחד עם המרגרינה, המים ותמצית הווניל. מוסיפים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומניחים להתפחה של כ-30 דקות.

3מקמחים היטב משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק בעובי כחצי ס"מ.

4חותכים את הבצק לריבועים של 5X5 ס"מ, ומניחים בכל ריבוע כף מהמלית. סוגרים את הבצק לצורת מעטפה על ידי הידוק כל שתי פינות אלכסוניות זו לזו.

5מסדרים את העוגות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה. מניחים להתפחה נוספת של 15 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

6אופים כ-20 דקות או עד שהמאפה משחים, מוציאים מהתנור ומברישים מיד בסירופ מייפל.

* לבלוג של אינס שילת ואפיק,תיק אוכל

>> בשבוע שעבר הכנו דובשניות!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il