אוכל
אוכל
עוגת ספוג

לחמניות במילוי תרד

כמה כיף לתת ביס בלחמנייה טרייה טרייה, ולגלות שבתוכה מתחבא מילוי עדין וטעים של תרד ובצל מטוגן. תוסיפו חמאה וסלט קטן - ויש לכם בראנץ' לתפארת

|mako אוכל| פורסם06:45
לחמניות במילוי תרד (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.822reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (12 מנות):

לבצק:

  • 500 גרם קמח
  • כף וחצי שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • כוס ורבע מים פושרים
  • כפית מלח
  • 50 גרם מרגרינה, מומסת

למלית:

  • 2 כוסות תרד מאודה, מסונן (הכמות היא לאחר אידוי)
  • 1 בצל, קצוץ
  • כף שמן זית, לטיגון
  • 3 שיני שום, כתושות
  • מלח
  • פלפל שחור

לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • מעט קצח או שומשום

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה גדולה את הקמח, השמרים והסוכר. יוצרים גומה במרכז ושופכים לתוכה את המים. מוסיפים את המלח והמרגרינה המומסת ולשים היטב, במיקסר או באופן ידני.

2מעבירים את הבצק לתבנית משומנת, עוטפים בשקית ניילון ומניחים להתפחה 40 דקות.

3המלית: מטגנים את הבצל עם התרד המאודה והשום כ-5 דקות. ממליחים ומפלפלים, מערבבים ומניחים בצד לצינון. אם יש נוזלים במחבת – מסננים אותם.

4מחלקים את הבצק ל-12 כדורים קטנים (בערך בגודל של כדור פינג פונג) ומשטחים מעט כל כדור למעין פיתה עבה. מניחים כפית גדושה מהמלית, סוגרים היטב את הקצוות ומגלגלים לצורת כדור.

5מניחים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מצפים בביצה טרופה ומפזרים מעט קצח או שומשום. מניחים להתפחה נוספת של כ-20 דקות ואופים בחום של 200 מעלות כחצי שעה, עד שהכדורים מקבלים צבע שזוף.

6מיד לאחר האפייה מכסים את הכדורים במגבת בד, כדי שיישמרו רכים.

בקרו בבלוג של אינס שילת ואפיק -תיק אוכל

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות קקאו וחלבה משגעות

>> והנה מתכון לסלופי פיתה!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il