אוכל
אוכל
עוגת ספוג

קיש בצלים

להכין בצק של פריך זו לא בעיה כזו גדולה, אבל בואו נודה שלכולנו יש ימים שפשוט לא בא לנו להתעסק בקמח וללוש. בשביל זה המציאו את בצק המלאווח, שיחד עם כרשה ובצל מרכיב אחלה קיש שבעולם בכמעט כלום עבודה

|mako אוכל| פורסם11:49
קיש בצלים (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
Rating:422reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לתבנית פאי מתפרקת בקוטר 20 ס"מ:

  • 2 כרשות, החלק הלבן בלבד
  • 5 בצלים
  • 25 גרם מרגרינה
  • 2 כפות יין לבן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 ביצים
  • כף קמח

לתחתית:

  • 1 מלאווח

להברשה:

  • חלמון מעורבב עם כף מים

אופן ההכנה:

1חותכים את הכרשה לפרוסות דקות וקוצצים את הבצל.

2ממיסים במחבת את המרגרינה, מוסיפים את הבצלים והכרשה ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים יין ומערבבים. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה. מתבלים במלח ופלפל.

3מורידים מהאש ומצננים מעט. מוסיפים את הביצים והקמח ומערבבים היטב.

4במקביל, מחממים תנור ל-180 מעלות.

5מרדדים את עלה המלאווח על משטח מקומח עד שהוא מגיע לגודל שמכסה את תחתית התבנית ואת הדפנות. מניחים את הבצק בתוך התבנית ועל הדפנות, ומשאירים את הקצוות בחוץ.6. יוצקים פנימה את תערובת המלית, ומקפלים את קצוות המלאווח כלפי פנים. מברישים את הבצק בתערובת החלמון ושולחים לתנור לכחצי שעה, עד שהבצק משחים.

בקרו בבלוג של שרית

>> בפעם הקודמת הכנו אומלט
>> כל הקינוחים שאתם צריכים לראש השנה
>> כל המנות העיקריות שאתם צריכים לראש השנה
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il