אוכל
אוכל
עוגת ספוג

עוגת ז'רבו

גרסת פרווה לעוגה הכי הונגרית שיש, ב-3 שכבות מפוארות של מילוי. את האגוזים והריבה מחליפים שקדים וחלבה, ונותנים גרסה קצת אחרת לעוגה הזאת, שהולכת כל כך טוב עם תה או שוקו חם

|mako אוכל| פורסם08:12
עוגת ז'רבו (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:3.524reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לבצק:

  • 5 כוסות קמח (ועוד קצת לקימוח המשטח)
  • כף שמרים יבשים
  • 1/2 1 כפות סוכר
  • 300 גרם מרגרינה רכה
  • 1/2 כוס קרם קוקוס (שימו לב, לא חלב קוקוס)
  • 4 חלמונים

למלית:

  • 4 חלבונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • כוס שקדים טחונים דק
  • כוס חלבה מפוררת

לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • כפית אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מערבבים בקערת המיקסר את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את קרם הקוקוס והמרגרינה הרכה, ומעבדים עם וו הלישה. תוך כדי מוסיפים את החלמונים, אחד אחרי השני וממשיכים לערבל עד שהבצק מתגבש והופך אחיד וחלק. מכסים במגבת ומניחים בצד לעשרים דקות.

2המלית: בזמן שהבצק תופח מקציפים את 4 החלבונים עם הסוכר עד לקצף עמיד ומבריק. מוסיפים פנימה בתנועות קיפול את השקדים הטחונים והחלבה המפוררת.

3הרכבת העוגה: מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מרדדים על משטח מקומח היטב כל חלק ובעזרת צלחת בקוטר תבנית 26 ס"מ מסמנים וחותכים עיגול מכל חלק.

4מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומניחים שכבה ראשונה של בצק, מורחים שליש מהמלית, עליה מניחים עוד עיגול של בצק. חוזרים על הפעולה כך שבסופו של דבר מקבלים 3 שכבות של מלית עם שכבת בצק עליונה.

5מברישים את שכבת הבצק העליונה בביצה טרופה מעורבבת עם כפית אבקת סוכר. ניתן גם לקשט בשאריות הבצק.

6אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-35 דקות עד להשחמה, מצננים ופורסים למשולשים.

בקרו בבלוג של אינס ואפיק

>> בשבוע שעבר הכנו חלת דבש מתוקה
>> לפני הצום: חוגגים אוקטוברפסט ברחבי הארץ
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il