אוכל
אוכל
עוגת ספוג

חיתוכיות קוקוס ולימון

קבלו מאפה קל ונחמד, שיעזור לכם להעביר את היום קצת יותר בכיף: בצק קוקוסי פריך, עליו קרם לימון וקוקוס אפוי ומעל הכל ענן של אבקת סוכר. יאללה, הקפה מחכה

|mako אוכל| פורסם10:20
ריבועי קוקוס ולימון (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.170reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 80 גרם שמן קוקוס, רך אך לא נוזלי (אפשר להמיר ב-100 גרם מרגרינה או חמאה רכה)
  • כוס קוקוס טחון
  • חצי כוס סוכר
  • כפית קליפת לימון מגוררת
  • כוס ורבע קמח

לקרם הלימון:

  • 4 ביצים
  • כוס סוכר
  • חצי כוס מיץ לימון טרי
  • כף קליפת לימון מגוררת
  • 40 גרם שמן קוקוס רך אך לא נוזלי (אפשר להמיר ב-50 גרם מרגרינה או חמאה מרוככת)
  • 4 כפות קוקוס

להגשה:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מערבבים את חומרי הבצק במעבד מזון עד אחידות ומשטחים בתבנית מלבנית בינונית (אם אין מעבד מזון, אפשר לערבב ידנית). אופים 15 דקות, ובינתיים מכינים את המלית (לא מכבים את התנור).

3מקציפים בקערה את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה. מחממים את מיץ הלימון והקליפה המגוררת בסיר, מסירים מהאש ושופכים לאט לאט ובעדינות אל תערובת הביצים תוך כדי הקצפה.

4מחזירים את התערובת לסיר ומערבבים במהירות עד שהקרם מסמיך. מסירים מהאש, מצננים מעט, מוסיפים את שמן הקוקוס והקוקוס ומערבבים במטרפה או במקצף ידני.

5שופכים את התערובת על הבצק ומחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות.

6מחכים לצינון מלא וחותכים לקוביות. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

לבלוג של אינס שילת ואפיק,תיק אוכל

>> בפעם הקודמת הכנו לחמניות ממולאות תרד

>> והנה משהו להכין עם הילדים

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il