
מאפי זיתים ומוצרלה קטנטניםזוכרים את "בית לזית", המאפה שכיכב בעשורים האחרונים בכל בית בישראל, עם הזית העטוף בצק? אז קבלו את השדרוג המהמם שלו! אתם יכולים לקרוא לו "בית למוצרלה", אבל אל דאגה, הזיתים עדיין שם![]() צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל |
המצרכים (30 מנות):
אופן ההכנה:1מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הקמח, המלח, גבינת השמנת והזיתים עד לקבלת בצק אחיד (אם אין מיקסר, אפשר לעשות את זה בידיים). 2מקררים את הבצק כחצי שעה. 3מחממים תנור ל-180 מעלות. לבלוג של שרית -מיס פטל 4מוציאים את הבצק מהמקרר, לוקחים מעט בצק בידיים ומגלגלים לכדור. יוצרים חור קטן עם האצבע ודוחפים פנימה כדור קטן של מוצרלה. סוגרים את המוצרלה בפנים ומגלגלים בחזרה לכדור. 5מגלגלים את כדור הבצק בקערית השומשום עד שהוא מצופה מכל הכיוונים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, וממשיכים באותו אופן עם שאר הבצק. 6אופים כ-25 דקות, עד שהכדורים מזהיבים מעט. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |