אוכל
אוכל
מיונז

כריך מעורב ירושלמי

מעורב ירושלמי הוא מאכל מדהים אך מלא מכשולים- הפיתה מתפרקת, המיצים של הבשר נוזלים וכל העסק מצריך יותר מדי מפיות. הפתרון הוא לדחוף את המעורב לתוך חצי כיכר לחם. מלבד הפרקטיות, זה גם נורא טעים

|mako אוכל| פורסם07:21
כריך מעורב ירושלמי (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
צילום: אסף רונן, mako אוכל
Rating:4.657reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (2 מנות):

  • חצי כיכר לחם אחיד

  • 4 כפות מיונז
  • עגבניה, חתוכה לפרוסות
  • 2 מלפפונים חמוצים, פרוסים לאורכם
  • פלפל ירוק חריף, חתוך לטבעות דקות

למעורב:

  • 5 כבדי עוף, חתוכים לחתיכות בגודל שני סנטימטר

  • 150 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות בעובי סנטימטר
  • בצל גדול, חצוי וחתוך לפרוסות דקות
  • 3 כפות שמן
  • חצי כפית כמון טחון
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • קורט פפריקה חריפה
  • רבע כפית כורכום
  • רבע כפית פלפל שחור טחון
  • רבע כפית שום גבישי
  • רבע כפית מלח

אופן ההכנה:

1מלהיטים מחבת גדולה על אש גבוהה. מטגנים את הבצל בשמן כ-7 דקות, עד שהוא משחים מעט ומתרכך.

2מוסיפים את העוף והכבד וצורבים 4 דקות. מערבבים מעט וצורבים עוד 2 דקות. מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים ומכבים את האש.

3מרוקנים חצי כיכר לחם אחיד מתוכנה הרך ומשאירים שוליים של שני סנטימטרים.

4מחממים את הלחם בתנור לוהט למשך 2 דקות ומוציאים. מורחים את פנים הלחם במיונז וממלאים במעורב.

5מוסיפים פנימה את העגבניה, המלפפון החמוץ והפלפל החריף ומגישים מיד.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il