אוכל
אוכל
מיונז

סלט קיסר מושלם עם חזה עוף צלוי

מה צריך בשביל סלט קיסר טוב? חסה טרייה ופריכה, חזה עוף שלא אבדה לו העסיסיות ורוטב שמצליח לקחת את שניהם ולהפוך אותם למנת שחיתות. אז הנה

|mako אוכל| פורסם13:16
סלט קיסר מושלם עם חזה עוף צלוי (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
צילום: אסף רונן, mako אוכל
Rating:4.770reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (1 מנות):

  • 10 עלי חסה ערבית
  • חזה עוף

למרינדה:

  • כפית רוזמרין טרי, קצוץ
  • כפית גרידת לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • רבע כפית פלפל שחור גרוס גס
  • קורט צ'ילי יבש גרוס

לקרוטונים:

  • רבע כיכר לחם כפרי
  • 4 כפות שמן זית
  • שן שום, כתושה
  • כפית פפריקה מעושנת

לרוטב:

  • 2 כפות מיונז
  • כף צלפים מסוננים
  • 3 נתחי אנשובי משומר
  • חצי כפית חרדל דיז'ון
  • כף מיץ לימון
  • 3 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה:

1טוחנים את כל מרכיבי הרוטב לקרם חלק.

2מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים את נתח חזה העוף למשך 20 דקות.

3צורבים את חזה העוף במחבת טפלון לוהטת לא משומנת כ-5 דקות, הופכים וצורבים 2 דקות נוספות. מצננים את החזה ופורסים לפרוסות בעובי סנטימטר.

4מכינים קרוטונים: מורידים את הקרום של הלחם (מה שנקרא, הקשה) וחותכים את הלחם לקוביות של כ-3 ס"מ.

5מערבבים את השמן עם השום והפפריקה המעושנת. מערבבים פנימה בעדינות את קוביות הלחם, כך שיצופו בשמן המתובל.

6מסדרים את קוביות הלחם על תבנית מרופדת בנייר אפייה וקולים כ-6 דקות בתנור שהולהט לחום של 250 מעלות במוד טורבו. מוציאים כשהקוביות נקלות ומקבלות מעטה פריך ושחום.

7מערבבים את עלי החסה והרוטב ומניחים על צלחת. מניחים מעל את הקרוטונים וחזה העוף ומגישים.

לבלוג של שי ברנדס

>> בפעם שעברה הכנו כריך עם פסטרמה הודו ביתית

>> איך מכינים ג'לי בתוך תפוז?

>> אוהבים ספרי בישול? הנה בית קפה שאתם חייבים לבקר

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il