אוכל
אוכל
מיונז

חזה עוף על סלט שורשים בתיבול אסייתי

פשוט וטוב: אביבה מכינה עוף מתובל שמוגש על סלט אסייתי עם בוטנים. המיונז עוזר להדביק את התבלינים וליצור מעטה שחום

|הלמנס| פורסם16:05
Rating:3.99reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

לעוף:

  • 4 נתחים בגודל בינוני של חזה עוף (בערך 200 גרם כל אחד), מנוקים משומן או עצמות
  • 2 כפות מיונז
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • קורט כמון טחון
  • קורט תימין מיובש
  • חצי כפית זרעי חרדל
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לסלט השורשים:

  • 2 יחידות קולרבי גדול, מקולף וחתוך לגפרורים
  • 1 סלק בגודל בינוני, מקולף וחתוך לגפרורים
  • 2 יחידות גזר גדול, מקולף וחתוך לגפרורים (אפשר גם לגרר)
  • חופן בוטנים קלויים, גרוסים
  • חתיכה קטנה של שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
  • כמה טיפות שמן שומשום
  • כפית חרדל
  • 4 כפות שמן סויה
  • כף רוטב צ'ילי מתוק
  • כף חומץ אורז
  • כף רוטב סויה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1מתחילים מהסלט: מניחים את כל הירקות החתוכים בקערה גדולה. בקערה נפרדת מערבבים את כל שאר המצרכים מלבד הבוטנים, עד לקבלת רוטב אחיד. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.

2מוסיפים את הרוטב לירקות ומערבבים עד לכיסוי אחיד. מעבירים למקרר לחצי שעה.

3עוברים לעוף: מערבבים בקערה את כל המצרכים מלבד נתחי חזה העוף עד לקבלת רוטב אחיד. טועמים ומתבלים לפי הטעם.

4מניחים את חזות העוף על קרש חיתוך. מחזיקים סכין חיתוך במקביל לקרש בצמוד לחלק העבה של כל נתח, וחותכים כמעט עד שמגיעים לצד השני, כדי לפתוח את חזה העוף (פרפר בשפה המקצועית).

5מחממים מחבת פסים ובזמן שזו מתחממת עוטפים את חזות העוף בתערובת התיבול.

6מוציאים את הסלט מהמקרר, משמנים מעט את המחבת ומניחים את חזות העוף על המחבת (בכמה נגלות אם המחבת אינה גדולה מספיק). צורבים על חום גבוה משני הצדדים בערך 2-3 דקות מכל צד, עד שהעוף מבושל לחלוטין.

7מניחים רבע מהסלט על כל צלחת ומפזרים עליו בוטנים קלויים. מעליו מניחים את חזה העוף המוכן ומגישים מיד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il