אוכל
אוכל
מיונז

סלט עדשים כתומות ואבוקדו

מתכון לסלט קליל מעדשים כתומות שעוברות בישול קצרצר, אבוקדו, שקדים, בצל ופטרוזיליה יחד עם רוטב מרענן. מנה מזינה בכלום זמן הכנה

|mako אוכל| פורסם07:15
סלט עדשים כתומות ואבוקדו  (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.322reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • ½ 1 כוסות (300 גרם) עדשים כתומות מפוצלות, שטופות היטב
  • ½ צרור פטרוזיליה או כוסברה או נענע (או שילוב שלהם), קצוץ גס
  • 2-3 כפות שקדים פרוסים, קלויים
  • ½ בצל סגול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1 אבוקדו בשל בגודל בינוני

לרוטב:

  • מיץ מ-1/4 לימון
  • 3 כפות יוגורט
  • 2 כפות מיונז
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1שמים את העדשים בסיר ומכסים במים קרים. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד דקה, עד שהעדשים מתרככות מספיק להיות אכילות אבל נשארות פריכות (אל דנטה, כמו פסטה). מסננים ושוטפים במעט מים קרים.

2מערבבים את כל חומרי הרוטב ומניחים בצד.

3חוצים את האבוקדו לאורך, מוציאים את הגלעין, מחלצים את בשר האבוקדו עם כפית וחותכים לקוביות בגודל בינוני. מעבירים לקערה.

4מוסיפים את העדשים המבושלות ואת שאר המצרכים לסלט. מוסיפים את הרוטב ומערבבים בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. מגישים מיד.

>> בפעם הקודמת הכנו עוף צלוי במיונז
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il