מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

רולדה עם קצפת של מלי עזר

אמא של אסי מכינה לכם קינוח בטעם של פעם: רולדה דקה אך עסיסית, עם קצפת שוקולדית שכיף להשאיר ממנה קצת בצד, כדי לאכול עם כפית

|mako אוכל| פורסם16:26
רולדת קצפת (צילום: אסי עזר, mako אוכל)
צילום: אסי עזר, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

כשהילדים שלי היו קטנים הייתי מכינה להם לקינוח אחרי הארוחה קצפת. רק קצפת, בקערה, שילקקו עם כפית. אז החיים היו פשוטים הרבה יותר. היום כשהם גדולים רק קצפת לא מספקת אותם. אז כדי לעורר בהם זיכרונות ילדות וגם להרשים אותם, אני מכינה להם את רולדת הקצפת הזאת. לנכדים שלי אגב, אני משאירה מעט קצפת בצד בקערה, שילקקו עם הכפית, כמו פעם...

המצרכים :

לרולדה

  • 4 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 כפות שמן
  • 1/2 כפית תמצית וניל טהור
  • 1/2 כוס שקדים טחונים היטב
  • 1 כוס קמח תופח

למילוי

  • 1 שמנת מתוקה
  • 1 שקית אינסטנט פודינג שוקולד
  • 1 כוס חלב

אופן ההכנה:

1מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.

2מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף נוקשה.

3מוסיפים לקצף את החלמונים השמן, תמצית הווניל, השקדים ולבסוף את הקמח.

4מרפדים ומשמנים תבנית מרובעת, יוצקים עליה את התערובת ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ-10 דקות.

5כשהעוגה מוכנה וחמה מניחים אותה על מגבת נקייה, ומגלגלים אותה מיד לצורה של גליל.

6בינתיים מכינים את המילוי: מקציפים את כל חומרים המילוי עד לקבלת קצף נוקשה מדי.

7כשהעוגה מתקררת, משטחים אותה מחדש, מורחים עליה שכבה עבה של קצפת, מגלגלים שוב לגליל ומצפים בקצפת שנשארה.

* שומרים במקררהכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לחשבון הטוויטר של מלי עזר

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il