
כשהילדים שלי היו קטנים הייתי מכינה להם לקינוח אחרי הארוחה קצפת. רק קצפת, בקערה, שילקקו עם כפית. אז החיים היו פשוטים הרבה יותר. היום כשהם גדולים רק קצפת לא מספקת אותם. אז כדי לעורר בהם זיכרונות ילדות וגם להרשים אותם, אני מכינה להם את רולדת הקצפת הזאת. לנכדים שלי אגב, אני משאירה מעט קצפת בצד בקערה, שילקקו עם הכפית, כמו פעם... המצרכים :לרולדה
למילוי
אופן ההכנה:1מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. 2מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף נוקשה. 3מוסיפים לקצף את החלמונים השמן, תמצית הווניל, השקדים ולבסוף את הקמח. 4מרפדים ומשמנים תבנית מרובעת, יוצקים עליה את התערובת ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ-10 דקות. 5כשהעוגה מוכנה וחמה מניחים אותה על מגבת נקייה, ומגלגלים אותה מיד לצורה של גליל. 6בינתיים מכינים את המילוי: מקציפים את כל חומרים המילוי עד לקבלת קצף נוקשה מדי. 7כשהעוגה מתקררת, משטחים אותה מחדש, מורחים עליה שכבה עבה של קצפת, מגלגלים שוב לגליל ומצפים בקצפת שנשארה. * שומרים במקררהכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |