מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. רלוונטי מאד לפונים בשפה העברית.

מדור האוכל של מאקו מביא ידע קולינרי מעשי שנבנה משנים של ניסיון, ניסוי וטעייה במטבח. המתכונים והטיפים נכתבים ונבדקים על ידי עורכי אוכל ואנשי מקצוע, מתוך היכרות עמוקה עם חומרי גלם, טכניקות בישול והמטבח הישראלי. זהו מקור שמחבר בין מקצוענות קולינרית לבישול יומיומי אמין ונגיש.

mako
פרסומת

עוגת יום הולדת של אמא של אסי

עוגת יום ההולדת הזאת אולי נראית תמימה, אבל היא מסתירה בתוכה שכבות מפתיעות של טעמים - עוגה ספוגה בקפה, עם ציפוי קצפת ומעליו ציפוי שוקולד עשיר. מטורף? סמכו על מלי עזר עם העוגה הקטלנית הזאת

מלי עזר
mako אוכל
עוגת יומולדת
עוגת יומולדת|צילום: אסי עזר, mako אוכל
הקישור הועתק

זמן עבודה

חצי שעה

זמן כולל

שעה

רמת קושי

כל אחד יכול

כשרות

חלבי

השבוע חל יום הולדתו של בני הקטן. אז החלטתי להפתיע אותו, פעמיים. פעם אחת נחתי אצלו בבית, ללא התראה מוקדמת כדי לאחל לו מזל טוב (ואיזה ילד לא אוהב שאמא שלו מפתיעה אותו ללא התראה מוקדמת...) ופעם שנייה בעוגה, שכלפי חוץ נראית כמו עוגת שוקולד רגילה אבל מבפנים - הפתעה! מדובר בעוגת שכבות קרמית עשירה ומלאת טעמים ומרקמים. מזל טוב ילד שלי. אוהבת, אמא.

המרכיבים

טבלת המרות

לעוגה

  • 7 ביצים
  • 7 כפות סוכר
  • 7 כפות מים
  • 7 כפות שמן
  • 7 כפות קמח תופח
  • 1 כוס נס קפה מוכן

לציפוי הקצפת

  • 1 מיכל של שמנת מתוקה
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כוס חלב

לציפוי השוקולד העליון

  • ½ כוס סוכר
  • 5 כפות מים
  • 1 חבילת שוקולד מריר (100 גרם)
  • 5 כפות קקאו
  • 1 חבילת חמאה (100 גרם)
  • 1 מיכל של שמנת מתוקה

אופן ההכנה

01

מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים.

02

מקציפים את החלבונים, ולאחר מכן מוסיפים את החלמונים ושאר חומרי העוגה על פי סדר הופעתם.

03

אופים את העוגה (בתבנית 26) בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות. מחדירים קיסם למרכז העוגה - אם הוא יוצא יבש, אפשר להוציא אותה מהתנור.

04

מכינים כוס נס קפה חזק ושופכים על העוגה בעודה חמה.

05

מכינים את שכבת הקצפת: מקציפים שמנת מתוקה יחד עם כוס חלב ושקית האינסטנט וניל לקצפת יציבה. אחרי שהעוגה מתקררת, מורחים עליה את שכבת הקצפת. מעבירים בינתיים למקרר.

06

מכינים את ציפוי השוקולד: מבשלים חצי כוס סוכר עם 5 כפות מים, חבילת שוקולד מריר, 5 כפות קקאו וחבילת חמאה. מקררים.

07

מקציפים מיכל של שמנת מתוקה ומערבבים אותו לתוך השוקולד, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מורחים מעל שכבת הקצפת ומסביב לעוגה בצורה אחידה. שומרים במקרר ומגישים קר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מצאתם טעות לשון?