אוכל
אוכל טוב

סקונס חמאתיים

אם תכינו את הסקונס האלה כמו שצריך, הן ייפתחו לכם בידיים בלי שום מאמץ וימלאו את כל הבית בניחוחות אפייה וחמאה. עכשיו רק צריך לבחור איזו ריבה למרוח עליהן ואיזה תה לשתות איתן

|mako אוכל| פורסם07:15
סקונס חמאתיים (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.771reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (14 מנות):

  • 3 כוסות קמח
  • רבע כפית מלח
  • 3 כפיות אבקת אפיה
  • 6.5 כפות (100 גרם) ממרח חמאה ללא מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כוס חלב
  • 1 ביצה להברשה
  • סוכר לפיזור

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות.

2מערבבים (בידיים או במיקסר עם וו גיטרה) קמח, אבקת אפיה, מלח וסוכר. מוסיפים את כפות ממרח החמאה ומערבבים עד שמתקבלים פירורים, מוסיפים חלב ומערבבים רק עד שמתגבש לבצק.

3מקמחים היטב משטח עבודה ומניחים את הבצק. משטחים מעט את הבצק בידיים ומקפלים 3 פעמים (ליצירת שכבות).

4מרדדים לעובי של 2.5-3 ס"מ וקורצים מהבצק עיגולים.

סקונס חמאתייםסקונס חמאתיים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

5מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומברישים בביצה. מפזרים מעט סוכר מלמעלה.

6אופים כ-12 דקות עד שהסקונס משחימים מעט. מוציאים ומניחים לקירור. מגישים פושר עם ממרח חמאה וריבה.

סקונס חמאתייםסקונס חמאתיים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il