אוכל
אוכל טוב

מרק בצל לא מוקרם בניחוח חמאתי

כן כן, עשינו את הלא ייעשה והכנו מרק בצל חמאתי ומשובח - בלי פתית אחד של גבינה צהובה. אז מה כן? פרוסות של לחם שום חמאתי עשיר בטעם, שעושות למרק הזה את השירות הכי טוב שיש

|mako אוכל| פורסם11:09
מרק בצל (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:4.827reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 2 כרישות
  • 5 כפות ממרח חמאה עם מלח
  • 7 בצלים לבנים גדולים
  • 3 בצלים סגולים גדולים
  • שני שליש כוס יין לבן
  • 1 ליטר מים או ציר ירקות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • תימין טרי

ללחם שום:

  • בגט
  • 5 כפות ממרח חמאה עם מלח
  • 2 שיני שום כתושות
  • פטרוזיליה או עירית לעיטור

אופן ההכנה:

1מקלפים את הבצלים ופורסים אותם ואת הכרישה לטבעות.

2מחממים סיר כבד ומכניסים את הבצלים והכרישות (ניתן להוסיף מעט חמאה לסיר לריכוך- לא חובה). מאדים תוך כדי ערבוב. כשהבצלים מתחילים להתרכך מוסיפים את ממרח החמאה ומבשלים כשעה על אש בינונית-נמוכה עד שהבצלים שחומים. מערבבים מדי פעם.

3מוסיפים את היין ומערבבים.

מרק בצל עם חמאהמרק בצל עם חמאה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

4מוסיפים את הציר ומתבלים במלח, פלפל שחור ותימין. מכסים את הסיר ומבשלים עוד כשעה.

5להגשה: מחממים תנור ל-180 מעלות. פורסים את הבגט לפרוסות ומושחים אותן בממרח חמאה. מורחים מעל שום כתוש ומכניסים לתנור עד שהלחם משחים.

6מוזגים את המרק לקערות, מניחים בכל קערה פרוסת בגט ומגישים.

תגיות:בצל
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il