אוכל
אוכל טוב

טארט טאטן תפוחים בדבש

שנה טובה מתחילה בקינוח מושלם, שלא משנה כמה פעמים תכינו אותו - הוא יצליח לכם בכל פעם מחדש. הטעם נהדר, המרקם חמאתי, וההכנה? קלי קלות

|mako אוכל| פורסם07:00
טארט טאטן תפוחים בדבש (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.563reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 200 גרם קמח
  • 6 וחצי כפות (100 גרם) ממרח חמאה רכה
  • כף אבקת סוכר
  • רבע כפית מלח
  • 1 ביצה, טרופה
  • חצי כוס סוכר
  • 3 כפות (45 גרם) ממרח חמאה רכה
  • רבע כוס דבש
  • 8 תפוחים

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מערבבים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה קמח, ממרח חמאה, אבקת סוכר ומלח עד לקבלת תערובת פירורית.

מתכונים לראש השנה

2מוסיפים ביצה טרופה ומערבבים בקצרה רק עד לקבלת כדור בצק.

3עוטפים בניילון ומעבירים לקירור.

4ממיסים סוכר במחבת עם תחתית עבה או בסיר שטוח (שיכולים להיכנס לתנור) על אש בינונית, עד שהסוכר מתקרמל ומתחיל לקבל צבע ענברי. לא מערבבים כדי שהסוכר לא יתגבש. מוסיפים את ממרח החמאה בזהירות (בכל פעם כפית) ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את הדבש.

5מקלפים את התפוחים, חותכים לחצאים, מגלענים ופורסים. מסדרים את פרוסות התפוחים מעל הקרמל ומבשלים ביחד כמה דקות עד שנשארים מעט נוזלים מהתפוחים.

6מוציאים את הבצק מהקירור ומרדדים אותו לעיגול, כך שיהיה גדול ב-2 ס"מ מגודל המחבת. מניחים בזהירות את הבצק מעל התפוחים. מכניסים פנימה את שולי הבצק ומחוררים מלעלה בעזרת מזלג.

7מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות.

טארט טאטן תפוחים בדבשלפתוח את השנה הכי מתוק שיש|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

8ממתינים 10-15 דקות והופכים את הטארט על גבי צלחת הגשה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il