אוכל
אוכל טוב

תותים בקראמבל קר וקרם חלב

המתכון של אבי ביטון עבור כל מי שרוצה להתחיל את השנה האזרחית החדשה בסטייל: כוסות גבוהות עם תותים, סירופ, קראמבל חמאתי מפורר וקרם שאי אפשר להפסיק לאכול. תצאו הכי משקיענים, אבל נגלה לכם סוד - זה הכי קל

|לורפק| פורסם07:10
תותים בקראמבל קר וקרם חלב בכוס (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.641reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לקראמבל:

  • 1 כוס קמח תופח
  • 2 כפות סוכר
  • חלמון מביצה אחת
  • 3.5 כפות ממרח חמאה ללא מלח
  • כף חלב
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית

לקינוח:

  • 20 תותים בשלים וחצויים
  • 5 כפות סוכר
  • 2 מכלים של שמנת מתוקה
  • 1 פחית חלב מרוכז

אופן ההכנה:

1מכינים את הקראמבל: מערבבים את כל חומרי הבצק (במיקסר או ידנית) עד שנוצרים פירורים ושומרים מכוסה בקירור למשך חצי שעה.

תותים בקראמבל קר וקרם חלב - הקראמבלתותים בקראמבל קר וקרם חלב - הקראמבל|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

2אופים את הבצק בחום של 180 מעלות עד השחמה ומפוררים. מצננים בצד.

3מכינים את התותים: מניחים את התותים החתוכים בקערה, זורים מעליהם את הסוכר, מערבבים ושומרים במקרר כ-20 דקות עד להיווצרות סירופ סמיך ומתקתק בקרקעית הקערה.

4מכינים את הקרם: מקציפים בכלי עמוק את השמנת והחלב המרוכז עד לקבלת קצפת רכה ונעימה. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר כשעתיים.

לורפק אבי ביטון - תותים בקראמבל קר וקרם חלבלורפק אבי ביטון - תותים בקראמבל קר וקרם חלב|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

5מצלחתים את הקינוח: מניחים את התותים בכוס גבוהה, מעליה מוסיפים את הקרם (אפשר בכף או בשקית זילוף), מעליו זורים את את הקראמבל ומעל הכל מזלפים את סירופ התותים. מגישים וזוללים.

תותים בקראמבל קר וקרם חלב - צילחותתותים בקראמבל קר וקרם חלב - צילחות|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il