
המצרכים :לתחתית הפירורים:
למלית הדובדבנים:
למוס השוקולד הלבן והגבינה:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מכינים את תחתית הפירורים: מערבבים את פירורי העוגיות עם הפיסטוק והחמאה עד לקבלת תערובת אחידה. 2באמצעות כף מניחים בנדיבות מהתערובת בתחתית כל צנצנת. 3מכינים את מלית הדובדבנים: מביאים לרתיחה בקלחת את הדובדבנים המשומרים עם חצי כוס מהסירופ שבצנצנת. 4לוקחים 3 כפות מהסירופ הרותח ומערבבים בקערית עם הקורנפלור. מחזירים את התערובת לקלחת ומבשלים עוד כדקה, עד להסמכה. 5יוצקים את מלית הדובדבנים על תערובת הפירורים שהכנו קודם, ומצננים. 6מכינים את מוס הגבינה: מערבבים את הג'לטין עם המים הקרים ומניחים כרבע שעה עד שהמים נספגים בג'לטין. 7בינתיים מערבבים את הגבינות. 8ממיסים את השוקולד הלבן בזהירות רבה ומערבבים עם תערובת הגבינות. טועמים, ואם רוצים מוסיפים עוד חצי כוס סוכר. 9מקציפים את השמנת עם יתרת הסוכר (רבע כוס) עד לקבלת קצפת רכה במרקם יוגורט. מעבירים למקרר. 10ממיסים את הג'לטין בעדינות כ-20 שניות ומערבבים מיד עם תערובת הגבינות. מקפלים פנימה את הקצפת. 11מעבירים לשק זילוף ומזלפים מיד לכל צנצנת, או שיוצקים באמצעות כף גדולה. מעבירים למקרר להתייצבות. 12מפזרים מעל פיסטוק קצוץ ומקשטים בדובדבנים טריים. * המתכון מתאים ל-6-8 צנצנות בנפח 300 מ"ל. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |