אוכל
אוכל
קנלוני טונה

מאפינס תירס עם שמנת מתוקה

מאפינס תירס זה מאכל שקשה לפשל איתו - ובכל זאת, זה לא כל יום שמוצאים מתכון שמגלה אותו מחדש. המתכון הזה, שמפגיש חם וקר, מלוח ומתוק, צהוב ואדום - מצליח להרים את המאפינס המוכרים לגבהים חדשים

|mako אוכל| פורסם13:10
מאפינס תירס עם שמנת מתוקה (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
Rating:4.969reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

ל-20 מיני מאפינס:

  • כוס וחצי גרגירי תירס משומרים, מסוננים
  • כוס שמנת מתוקה
  • שלושת רבעי כוס קמח פולנטה אינסטנט
  • חצי כוס קמח
  • כפית אבקת אפייה
  • רבע כוס שמן קנולה
  • כף סוכר (לא חובה)
  • רבע כפית פלפל שחור
  • כוס פלפלים קלויים וקלופים, חתוכים לרצועות דקות באורך 2 ס"מ
  • 150 גרם גבינת פטה מגוררת

לשימון התבנית:

  • 2 כפות שמן
  • 2 כפות קמח תירס

לציפוי:

  • 3 כפות פנקו (פירורי לחם יפניים) או פירורי לחם רגילים במרקם גס
  • 3 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  • כפית עלי תימין טרי

להגשה:

  • גביע שמנת חמוצה 15%
  • 2 כפות בצל ירוק קצוץ דק
  • קורט מלח דק

אופן ההכנה:

1מערבבים את מרכיבי הציפוי ושומרים בצד. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2טוחנים במעבד מזון את התירס והשמנת המתוקה במשך חצי דקה.

3מעבירים לקערה ומערבבים עם שאר מרכיבי המאפינס.

4משמנים תבנית של 20 מיני מאפינס וזורים מעט קמח פולנטה. מעבירים את התערובת לשקעים (ממלאים רק עד שלושת רבעי הגובה), ומפזרים על כל מאפין מתערובת פירורי הלחם והפרמזן.

5אופים 25 דקות, עד שהמאפינס יציבים וזהובים. מניחים להם להצטנן רבע שעה בתבנית ומחלצים בעדינות.

6מערבבים את כל חומרי הרוטב, ומגישים עם המאפינס החמימים.

>> בשבוע שעבר הכנו חזה עוף, אבל עסיסי

>> והנה עוגיות שמחות ומקסימות במיוחד

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il