מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

טארט תפוחים בקרמל עם קצפת קינמון ולוטוס

אין רושם גדול יותר מעוגה עם שם ארוך ולוק של מיליון דולר - וזאת עונה בדיוק על כל ההגדרות. היא כמעט ולא אפויה (10 דקות לקלתית הפירורים, וזהו בעצם), יש בה תפוחים שקפצו ראש לתוך קרמל וסיום מהמם של קצפת

|mako אוכל| פורסם12:12
טארט תפוחים בקרמל עם קצפת קינמון ולוטוס (צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל)
צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לקלתית לוטוס (לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ):

  • 300 גרם עוגיות לוטוס
  • 150 גרם חמאה רכה

למלית תפוחי עץ בקרמל:

  • 5-6 תפוחים גדולים מזן גרני סמית, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
  • 1/2 כפית קינמון (אופציונלי)
  • 30 גרם חמאה

לקצפת קינמון:

  • 350 מ"ל שמנת מתוקה, קרה
  • 3/4 כפית קינמון
  • 3 כפות אינסטנט פודינג

לקישוט:

  • ממרח לוטוס
  • קוביות תפוחים מקורמלים
  • עלי נענע

אופן ההכנה:

1מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.

2מכינים את הקלתית: מרסקים את העוגיות במעבד מזון. מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת במרקם חול רטוב.

3מעבירים את התערובת לתוך תבנית אפייה ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות.

4אופים במשך 10 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.

5מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות קטנות, בערך 1 ס"מ על 1 ס"מ.

6מכינים את המלית: מחממים מחבת גדולה וזורים עליה את הסוכר בשכבה דקה ואחידה. מבשלים על אש נמוכה או בינונית בלי לערבב עד שהסוכר נמס ומקבל גוון ענברי של קרמל.

7מעבירים למחבת את התפוחים החתוכים ומבשלים בקרמל תוך ערבוב עד שהם מתרככים. מוסיפים למחבת את מיץ הלימון, ואם רוצים - תמצית וניל ו/או קינמון. לקראת סוף הבישול מוסיפים למחבת את החמאה, ומערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין.

8מעבירים את התפוחים המקורמלים לתבנית או מגש מרופד בנייר אפייה ומקררים. שומרים בצד כ-10-15 קוביות לצורך קישוט.

9מכינים את קצפת הקינמון: מקציפים את השמנת המתוקה, הקינמון והאינסטנט פודינג במהירות גבוהה עד שמתקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק.

10מרכיבים את הטארט: מעבירים את התפוחים המקורמלים לתוך הקלתית ומפזרים באופן שווה. מיישרים את פני המלית בעזרת הלקקן.

11מזלפים תלוליות מהקצפת, ביניהן מזלפים תלוליות קטנות יותר של ממרח לוטוס, מקשטים את הטארט בקוביות התפוחים המקורמלים ועלי נענע.

12שומרים במקרר בכלי אטום.

טארט תפוחים בקרמל עם קצפת קינמון ולוטוסוככה היא נראית מבפנים|צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל

הערות:• אפשר להשתמש בכל זן תפוחים שאתם אוהבים, אבל מומלץ לבחור בזנים חמוצים.• תיבול המלית הינו בהתאם לטעם.• אם לא אוהבים, אפשר לוותר על הקינמון בקצפת.

לבלוג של אולגה -המרכיב הסודי

>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים>> בפעם הקודמת הכנו קראמבל אגסים טבעוני ופרווה
>> לכל המתכונים לראש השנה
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il