
טארט תפוחים בקרמל עם קצפת קינמון ולוטוסאין רושם גדול יותר מעוגה עם שם ארוך ולוק של מיליון דולר - וזאת עונה בדיוק על כל ההגדרות. היא כמעט ולא אפויה (10 דקות לקלתית הפירורים, וזהו בעצם), יש בה תפוחים שקפצו ראש לתוך קרמל וסיום מהמם של קצפתאולגה טוכשר|mako אוכל| פורסם09/09/1512:12 ![]() צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל |
המצרכים :לקלתית לוטוס (לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ):
למלית תפוחי עץ בקרמל:
לקצפת קינמון:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. 2מכינים את הקלתית: מרסקים את העוגיות במעבד מזון. מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת במרקם חול רטוב. 3מעבירים את התערובת לתוך תבנית אפייה ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. 4אופים במשך 10 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים. 5מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות קטנות, בערך 1 ס"מ על 1 ס"מ. 6מכינים את המלית: מחממים מחבת גדולה וזורים עליה את הסוכר בשכבה דקה ואחידה. מבשלים על אש נמוכה או בינונית בלי לערבב עד שהסוכר נמס ומקבל גוון ענברי של קרמל. 7מעבירים למחבת את התפוחים החתוכים ומבשלים בקרמל תוך ערבוב עד שהם מתרככים. מוסיפים למחבת את מיץ הלימון, ואם רוצים - תמצית וניל ו/או קינמון. לקראת סוף הבישול מוסיפים למחבת את החמאה, ומערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין. 8מעבירים את התפוחים המקורמלים לתבנית או מגש מרופד בנייר אפייה ומקררים. שומרים בצד כ-10-15 קוביות לצורך קישוט. 9מכינים את קצפת הקינמון: מקציפים את השמנת המתוקה, הקינמון והאינסטנט פודינג במהירות גבוהה עד שמתקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק. 10מרכיבים את הטארט: מעבירים את התפוחים המקורמלים לתוך הקלתית ומפזרים באופן שווה. מיישרים את פני המלית בעזרת הלקקן. 11מזלפים תלוליות מהקצפת, ביניהן מזלפים תלוליות קטנות יותר של ממרח לוטוס, מקשטים את הטארט בקוביות התפוחים המקורמלים ועלי נענע. 12שומרים במקרר בכלי אטום. וככה היא נראית מבפנים|צילום: אולגה טוכשר, mako אוכלהערות:• אפשר להשתמש בכל זן תפוחים שאתם אוהבים, אבל מומלץ לבחור בזנים חמוצים.• תיבול המלית הינו בהתאם לטעם.• אם לא אוהבים, אפשר לוותר על הקינמון בקצפת. לבלוג של אולגה -המרכיב הסודי >> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים>> בפעם הקודמת הכנו קראמבל אגסים טבעוני ופרווה>> לכל המתכונים לראש השנה![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |