1מעבירים את ממרח הלוטוס לשק זילוף ומזלפים בתבנית תלוליות קטנות בגודל של 2 דובדבנים. ניתן גם להכין כדורונים באמצעות שתי כפיות. מאחסנים במקפיא כמה שעות.
2הבצק: מערבבים בקערה (או בקערת המערבל עם וו הלישה) את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את הביצים, המים והחלב ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את החמאה והמלח ולשים עוד כ-8 דקות. מכסים את הבצק במגבת לחה ומניחים להתפחה במשך כשעה וחצי (מומלץ להתפיח במקרר במשך לילה שלם), עד שהוא מכפיל את נפחו.
3מחלקים את הבצק לכדורים בגודל של שזיף. יוצרים גומה בכל כדור ומכניסים לתוכה תלולית לוטוס קפואה. סוגרים את הבצק מעל קרם הלוטוס ומניחים בתבנית במרווחים גדולים זה מזה. מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה נוספת במשך כחצי שעה, עד שהבצק תופח קצת.
4מברישים בביצה הטרופה ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות. מוציאים, מצננים קלות, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.
>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים