אוכל
אוכל

לחמניות שמרים מתוקות עם הפתעות לוטוס

לחמניות נפלאות, שיפיצו ריח משגע בכל הבית. את הבצק מומלץ לצנן לילה שלם במקרר – כך שיהיה נוח ליצור ממנו כדורים

|לוטוס| פורסם09:49
לחמניות שמרים מתוקות עם הפתעות לוטוס (צילום: כפיר חרבי, לוטוס)
צילום: כפיר חרבי, לוטוס
Rating:4.416reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (30 מנות):

  • 1 צנצנת ממרח לוטוס

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח (עדיף קמח ייעודי ללחם)
  • 1 שקית (11 גרם) שמרים יבשים
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס חלב
  • 300 גרם חמאה, רכה
  • 1 כפית מלח

להברשה:

  • 1 ביצה, טרופה

לעיטור:

  • 2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מעבירים את ממרח הלוטוס לשק זילוף ומזלפים בתבנית תלוליות קטנות בגודל של 2 דובדבנים. ניתן גם להכין כדורונים באמצעות שתי כפיות. מאחסנים במקפיא כמה שעות.

2הבצק: מערבבים בקערה (או בקערת המערבל עם וו הלישה) את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את הביצים, המים והחלב ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את החמאה והמלח ולשים עוד כ-8 דקות. מכסים את הבצק במגבת לחה ומניחים להתפחה במשך כשעה וחצי (מומלץ להתפיח במקרר במשך לילה שלם), עד שהוא מכפיל את נפחו.

3מחלקים את הבצק לכדורים בגודל של שזיף. יוצרים גומה בכל כדור ומכניסים לתוכה תלולית לוטוס קפואה. סוגרים את הבצק מעל קרם הלוטוס ומניחים בתבנית במרווחים גדולים זה מזה. מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה נוספת במשך כחצי שעה, עד שהבצק תופח קצת.

4מברישים בביצה הטרופה ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות. מוציאים, מצננים קלות, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.

>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il