
אלפחורס לוטוסלקחנו את האלפחור הקלאסי, עשינו לו טוויסט קטן וקיבלנו קינוח אישי, רך ומפנק שמורכב מעוגיות שנמסות בפה, קרם לוטוס עשיר וקרמי, רמז של לימון ואיך אפשר בלי קצת קוקוס![]() צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |
המצרכים (35 מנות):
אופן ההכנה:1מקציפים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר וקליפת הלימון עד לקבלת תערובת מעט אוורירית. 2מוסיפים את החלמונים, אחד בכל פעם, וממשיכים לערבל. 3מוסיפים מחית/תמצית וניל וחלב ומערבלים היטב. 4בקערה נפרדת מערבבים קמח, קורנפלור ואבקת אפייה. מוסיפים אותם לקערת המיקסר ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. אם יש צורך מוסיפים מעט חלב. 5עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות . 6מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 7מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעובי 1 ס"מ. 8קורצים עיגולים מהבצק בעזרת קורצן עגול קטן או בעזרת כוס קטנה. מסדרים את העיגולים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (העוגיות מתרחבות במהלך האפייה) ואופים 8-10 דקות. שימו לב, הן אמורות להישאר בהירות ולא להשחים. מצננים לחלוטין. 9מעבירים את ממרח הלוטוס לשקית זילוף (אם אין לכם, אפשר להסתפק בכפית). אם הממרח נוקשה מדי אפשר לחמם אותו מעט במיקרו, אבל הקפידו שלא יגיע למצב נוזלי. תנו לקרם לבצבץ מהצדדים|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל10מזלפים מהממרח על מחצית מהעוגיות (רצוי שהוא יבצבץ קצת מהצדדים), וסוגרים כל עוגייה בעוגייה נוספת. 11מגלגלים את העוגיות בקוקוס, ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |