אוכל
אוכל

אלפחורס לוטוס

לקחנו את האלפחור הקלאסי, עשינו לו טוויסט קטן וקיבלנו קינוח אישי, רך ומפנק שמורכב מעוגיות שנמסות בפה, קרם לוטוס עשיר וקרמי, רמז של לימון ואיך אפשר בלי קצת קוקוס

|mako אוכל| פורסם07:00
אלפחורס לוטוס (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.8127reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (35 מנות):

  • 200 גרם חמאה רכה
  • שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת מלימון קטן
  • 3 חלמונים
  • 1 כפית מחית/תמצית וניל
  • 3 כפות חלב
  • כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן רגיל
  • 2 כוסות (280 גרם) קורנפלור
  • שקית אבקת אפייה
  • חצי מכל ממרח לוטוס
  • כוס קוקוס

אופן ההכנה:

1מקציפים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר וקליפת הלימון עד לקבלת תערובת מעט אוורירית.

2מוסיפים את החלמונים, אחד בכל פעם, וממשיכים לערבל.

3מוסיפים מחית/תמצית וניל וחלב ומערבלים היטב.

4בקערה נפרדת מערבבים קמח, קורנפלור ואבקת אפייה. מוסיפים אותם לקערת המיקסר ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. אם יש צורך מוסיפים מעט חלב.

5עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות .

6מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

7מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעובי 1 ס"מ.

8קורצים עיגולים מהבצק בעזרת קורצן עגול קטן או בעזרת כוס קטנה. מסדרים את העיגולים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (העוגיות מתרחבות במהלך האפייה) ואופים 8-10 דקות. שימו לב, הן אמורות להישאר בהירות ולא להשחים. מצננים לחלוטין.

9מעבירים את ממרח הלוטוס לשקית זילוף (אם אין לכם, אפשר להסתפק בכפית). אם הממרח נוקשה מדי אפשר לחמם אותו מעט במיקרו, אבל הקפידו שלא יגיע למצב נוזלי.

אלפחורס לוטוסתנו לקרם לבצבץ מהצדדים|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

10מזלפים מהממרח על מחצית מהעוגיות (רצוי שהוא יבצבץ קצת מהצדדים), וסוגרים כל עוגייה בעוגייה נוספת.

11מגלגלים את העוגיות בקוקוס, ושומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il