
עוגת שכבות וניל לוטוס ותפוחיםאנחנו עדיין מסתכלים על העוגה ועיטור האגס הכל כך מרשים הזה, ומתקשים להאמין שמדובר רק בשעה של עבודה. אחרי זה מחכות לכם עוד כמה שעות במקרר עד שהעוגה לגמרי מוכנה, אבל תאמינו לנו, היא שווה כל דקה של המתנהענבל לביא|mako אוכל| פורסם27/09/1607:48 ![]() צילום: דרור עינב, mako אוכל |
המצרכים :לתחתית הלוטוס (תבנית 24 ס"מ):
לקוביות התפוחים והאגסים:
לקרם הווניל:
לעיטור פרוסות האגס (לא חובה):
אופן ההכנה:1מכינים את תחתית הלוטוס: מחממים תנור ל-170 מעלות. 2מערבבים בקערה גדולה את החמאה המומסת עם שמן וסוכר חום. מוסיפים ביצים, תמצית וניל, מלח וממרח לוטוס, וטורפים במטרפה ידנית עד לקבלת תערובת חלקה. 3מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה וקינמון, ומקפלים בעדינות רק עד לקבלת תערובת אחידה (חשוב לא לערבב יתר על המידה כדי שלא ייווצר מרקם קשה ומתפורר). 4יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 20 דקות עד שהעוגה מעט סדוקה למראה אך עדיין רכה. הקפידו שלא לאפות את העוגה יתר על המידה כדי שלא תתייבש. מצננים היטב (העוגה תתייצב אחרי צינון). 5מכינים את קוביות התפוחים והאגסים: קולפים את הפירות וחותכים לקוביות קטנות. מערבבים את הקוביות עם מיץ לימון, סוכר חום ותמצית וניל. 6ממיסים חמאה במחבת גדולה, מוסיפים את קוביות הפרי ומבשלים 8 דקות על להבה בינונית-גבוהה תוך בעבוע וערבוב לעיתים, עד שהפירות רכים והנוזלים מצטמצמים לסירופ סמיך. 7מערבבים בקערית את הקורנפלור עם כף או שתיים של מים קרים עד לקבלת נוזל חלק. יוצקים למחבת ומערבבים. מבשלים את התערובת למשך דקה או שתיים עד להסמכה ומצננים. מברישים את העוגה בברנדי או ברום, שופכים מעל את קוביות התפוחים ומשטחים בכף לשכבה ישרה. מעבירים לקירור לשעה. 8מכינים את קרם הווניל: מקציפים במערבל חשמלי את חומרי הקרם עד לקבלת קרם יציב, ומשטחים על קוביות התפוחים. מעבירים את העוגה לקירור למשך הלילה. במידה וביום ההגשה רוצים לחלץ את העוגה מהתבנית, מומלץ להקפיא אותה לשעה וחצי-שעתיים לפני שמחלצים מהתבנית. 9מכינים את עיטור פרוסות האגס: מחממים תנור ל-160 מעלות. פורסים אגס לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה או סכין חדה. מפזרים על פרוסות האגס סוכר משני הצדדים, מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים כ-26-30 דקות עד שפרוסות הפרי מזוגגות, מבריקות וכמעט מתחילות להזהיב. מצננים היטב ושומרים בקופסה אטומה מרופדת בנייר אפייה. 10לקראת ההגשה נועצים בעוגה כמה פרוסות אגסים לקישוט, ומפזרים ביניהם מעט אגוזים קצוצים או פירורי לוטוס. לבלוג של ענבל –פיית העוגיות ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |