אוכל
אוכל

פאדג' שוקולד-לוטוס

להכין פאדג' שוקולד בסיסי זה קל: פשוט ממיסים יחד שוקולד וחלב מרוכז, ומצננים. עכשיו תוסיפו לו קומה שנייה, של פאדג' לוטוס מטורף - ותראו איך כל היום שלכם משתנה. לטובה, ברור שלטובה

|mako אוכל| פורסם07:23
פאדג' שוקולד-לוטוס (צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל)
צילום: אולגה טוכשר, mako אוכל
Rating:4.973reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (16 מנות):

לפאדג' שוקולד:

  • 200 גרם חלב מרוכז (1/2 פחית)

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כפית תמצית וניל (לא חובה)

לפאדג' לוטוס:

  • 50 גרם חמאה

  • 160 גרם ממרח לוטוס (1/2 כוס)
  • 200 גרם חלב מרוכז (1/2 פחית)
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מרפדים תבנית מלבנית 18 על 15 ס"מ (או קופסת פלסטיק) בנייר אפייה ומשמנים קלות.

2מכינים את שכבת השוקולד: מחממים את השוקולד והחלב המרוכז בסיר קטן ומבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב עד שכל השוקולד נמס ומתקבלת תערובת חלקה וסמיכה. מוסיפים את הווניל ומערבבים היטב.

3מעבירים את פאדג' השוקולד לתבנית ומיישרים בעזרת מרית. מעבירים למקפיא ל-15 דקות לפחות.

4בינתיים מכינים את שכבת הלוטוס: מחממים את החמאה וממרח הלוטוס בסיר קטן על אש נמוכה תוך ערבוב, עד שהחמאה נמסה ומתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים היטב. מכבים את האש.

5מוסיפים לסיר את אבקת הסוכר ותמצית הווניל ומערבבים עד שהן נטמעות בתערובת.

6מוציאים את התבנית מהמקפיא, יוצקים את פאדג' הלוטוס על פאדג' השוקולד, שהתייצב בינתיים, ומיישרים בעזרת מרית.

7מצננים תחילה על השיש ואחרי זה במקרר לשעתיים לפחות.

8מוציאים מהתבנית, מקלפים את נייר האפייה וחותכים לקוביות בגודל רצוי.

10שומרים במקרר בכלי אטום.

הערות:

- אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב.

- אפשר לוותר על אבקת הסוכר בשכבת הפאדג' לוטוס.

>> בפעם הקודמת הכנו חיתוכיות לוטוס
>> והנה הבלינצ'ס שלכם לארוחת הערב
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il