1מרסקים את העוגיות במעבד מזון לפירורים דקים. מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים מעט יחד לתערובת אחידה. מהדקים את הפירורים לתחתית ולדופנות תבנית פאי מלבנית בגודל של 34X12 ס"מ או עגולה בקוטר 22 ס"מ.
2אופים את הקלתית 10 דקות בחום של 180 מעלות. מצננים.
3מחממים שוקולד, שמנת ומלח במיקרו בפולסים קצרים ומערבבים היטב אחרי כל פולס, עד שהשוקולד נמס. אם נשארות חתיכות קטנות של שוקולד - זה בסדר. יוצקים את התערובת על הקלתית, ומעבירים למקרר לחצי שעה לייצוב חלקי.
4לקישוט: מחממים את הממרח במיקרו 10 שניות, ומעבירים לקונוס קטן מנייר או לשקית קטנה. חותכים חור קטן בקצה ומזלפים באלכסון לשני הכיוונים. נועצים את שברי העוגיות. מחזירים למקרר לשלוש שעות לפחות.
>> היכנסו למתחם לוטוס למתכונים נוספים
>> בשבוע שעבר הכינו קינוח גבינה, לוטוס ושוקולד
>> והנה עוגת יומולדת קומותיים!